Tăriceanu: Ponta face cam mult treaba altora. Există riscul să devină un paratrăsnet

Data publicării:
tariceanu mfax

"Pot să vă spun, aşa, într-o simplă propoziţie, că activitatea actualului premier este peste aşteptările mele. Însă, sigur, amploarea problemelor, multitudinea problemelor face să fie nevoie de o implicare permanentă, nu numai a premierului, ci şi a miniştrilor. Miniştrii mi se par uneori estompaţi, cu unele excepţii, evident. (...) I-aş sugera premierului un singur lucru: să ţină cont că şi prezenţa lui, sigur, fără îndoială, foarte utilă, câteodată duce la estomparea personalităţii unora dintre membrii Cabinetului, care ar trebui să aibă curajul să aibă mai multă iniţiativă, să iasă mai mult în faţă şi să-şi asume responsabilităţile ei înşişi", a spus Tăriceanu.

El a precizat că nu ar spune că este vorba de un monopol de imagine al premierului Victor Ponta, arătând, însă, că probabil premierul "face cam mult treaba altora".

"Cred că ar trebui să-i lase pe fiecare să-şi asume propriile responsabilităţi, pentru că, altfel, această atitudine a premierului comportă un risc petru el şi anume riscul să devină la un moment dat un fel de paratrăsnet în cazul în care în anumite domenii nu sunt atinse obiectivele pe care Guvernul şi le-a anunţat", a adăugat Tăriceanu.

De asemenea, fostul premier a precizat că Executivul condus de Victor Ponta se concentrează pe mai multe proiecte, existând mai multe astfel de iniţiative lansate în dezbaterea publică şi a avertizat asupra riscului ca eforturile să se dilueze. 

"Văd că Guvernul se preocupă de o serie de domenii şi face eforturi. Sigur că lucrurile nu se mişcă uşor ţinând cont că România nu a ieşit încă din criză pe deplin. Trebuie să ţinem cont că România este puternic interconectată cu economiile ţărilor europene care parcurg o perioadă de criză, aşa încât rezolvarea problemelor în România nu este una facilă, care să ţină exclusiv de dorinţa sau de capacitatea Guvernului român. Suntem dependenţi de o serie de factori externi şi pe măsură ce climatul economic european se va îmbunătăţi, atunci sunt convins că şi la noi lucrurile vor merge mult mai bine", a spus Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri