Teodor Meleșcanu, la BEC: „Există un singur obiectiv: de a asigura dreptul tuturor românilor din diaspora de a vota”

Data publicării:
melescanu juramant presidency

UPDATE 9.00.  Teodor Meleșcanu a declarat că planul de măsuri a fost discutat luni seară. „Știm de avem de făcut pentru a fluidiza și a asigura participarea tuturor la vot. O să discutăm și cu BEC să vedem în ce măsură propunerile noastre sunt și în spiritul și în litera legii”, a declarat Teodor Meleșcanu.

Mărirea numărului de secții este, potrivit noului ministru de Externe, o opțiune teoretică. „În condițiile în care pe lege se dovedește că acest lucru e posibil, de a schimba regulile în timpul jocului”, a spus Meleșcanu.


 Noul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat că marţi dimineaţă se va întâlni cu reprezentanţi ai BEC pentru a discuta "modalităţi legale" de a îmbunătăţi participarea la vot a românilor din diaspora, precizând că există în prezent cereri de la ambasade pentru 25 de noi secţii de vot.

"Mâine (marţi - n.r.) voi merge la 8:30 la BEC să vedem care sunt modalităţile legale de a îmbunătăţi participarea la vot şi de a crea posibilităţi pentru românii din diaspora să voteze", a declarat noul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, într-o intervenţie telefonică la o televiziune.

Întrebat pe ce s-a bazat când a afirmat că, dacă ar fi fost ministru, situaţia de la primul tur nu ar fi avut loc, Meleşcanu a precizat că s-a referit "la modul de organizare", atunci când "s-au decupat circumscripţiile electorale şi birourile electorale din străinătate", pentru că ştia "foarte bine" unde sunt zonele cu mai mulţi români şi unde ar putea să apară probleme, din experienţa sa anterioară.

Întrebat dacă va semna un ordin de ministru pentru înfiinţarea de noi secţii de vot, ordin pe care Titus Corlăţean a refuzat să-l semneze, noul şef al diplomaţiei a afirmat că, după discuţiile cu reprezentanţii Biroului Electoral Central, va putea spune dacă poate sau nu să semneze. "De la MAE e foarte clară pe lege (interpretarea privind ilegalitatea creării de noi secţii - n.r.). Vreau să văd însă în ce măsură putem găsi alte modalităţi împreună cu BEC", a precizat Meleşcanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri