Traian Băsescu: ASF parcă ar fi arborele genealogic al USL

Data publicării:
Traian Basescu declaratie la Cotroceni-1

Dacă priviți cu atenție la clientela și la incompetența ASF, parcă ar fi arborele genealogic al USL. De aceea, cer Parlamentului să își ia rolulul în serios și să curețe imediat ASF, asigurând un sistem de desemnare a conducerii ASF care să elimine incompetența și clientelismul”, a spus șeful statului.

ASF este o cloacă unde şi-au găsit loc de parcare toţi clienţii politici, nepregătiţi pentru această muncă. Radu Ruşanu, Daniel Dăianu, Urscache, soţia domnului Chiţoiu, Dan Mircea Popescu, soţia domnului Zgonea, consilierii primului ministru. Toată această cloacă trebuie curăţată din ASF”, a insistat președintele Traian Băsescu. 

Conducerea Autorităţii de Supraveghere Financiară a anunțat, marți, că a propus reducerea salariilor de anul acesta cu 50% faţă de 2013. Decizia a fost luată după scandalul lefurilor exorbitante încasate de şefii ASF în ultimele două luni.

Adăpost pentru rude

ASF este locul unde şi-au găsit adăpost soţiile, soţii şi copiii mai multor politicieni.

„A fost publicată o listă cu angajaţii ASF, mulţi dintre ei sunt rude cu oameni care se află la conducerea ţării. ASF nu se află în coordonarea Guvernului, se află în coordonarea Parlamentului. Nu ştiu cine lucrează şi cine nu lucrează”, spunea premierul Victor Ponta.

Lista e mare, iar salariile sunt pe măsură.

Soţia lui George Scutaru, liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, câştigă 4.720 de euro pe lună în calitate de consilier, iar fiul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, câştigă 2.000 de euro. Răzvan Wlassopol, soţul primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a fost jurnalist şi a terminat Facultatea de Comunicare.A ajuns în instituţia care supraveghează piaţa de capital în urmă cu câţiva ani, ulterior căsătoriei. Acum are o leafă de 2.560 de euro.

Un salariu apropiat primeşte şi Ana Maria Tudor, fiica vicepremierului Gabriel Oprea. Ea încasează 2.460 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri