Traian Băsescu: Mă gândesc să denunţ Pactul de coabitare. Ponta s-a băgat cu bocancii în justiţie

Data publicării:
ponta si basescu

„Voi face o analiză și în această după- amiază mă voi pronunța. Sistemul justiție s-a prăbușit ieri sub Ponta ceea ce mă face să denunț pactul de coabitare. Pactul nu ni l-a dat nimeni, era de mult conceput. Victor Ponta se dovedește mincinos până și cu un document important. Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru că a încălcat grav pactul și mai ales s-a băgat cu bocancii în justiție

S-a băgat cu bocancii în justiție de dragul lui Dragnea”, a declarat Traian Băsescu, pentru evz.ro.

Eu l-am sunat (pe procurorul general – n.r)să-i spun că nu e bine, domnul procuror. Se aflase. Am acţionat la factorii de decizie să nu facă un lucru în neregulă, eu având informaţii că e mare agitaţie pe această temă în interiorul PSD. Ei au mizat că vor face schimbarea lui Papici înainte de finalizarea dosarului. Ei nu au ştiut la ora când au luat decizia că dosarul era finalizat şi trimis la Kovesi. Ei nu au știut că dosarul era finalizat și pe masa Codruței Kovesi. Uitați-vă la Dragnea că i-a tras-o ieri lui Ponta de nu s-a văzut- că el va vota Roșia Montană”, a declarat preşedintele.

Acesta a catalogat drept „grav” discursul premierului de ieri la adresa lui Lucian Papici: „L-a făcut în toate felurile”.

„Nițu (procurorul general – n.r.) nu este un om care să se schimbe de la o zi la alta. Cineva se urcă cu picioarele pe el și acceptă. În acest moment ce au făcut Nițu, Cazanciuc și Ponta au compromis România.

Acum şapte zile oamenii ăştia erau buni, şi după ce s-a pus dosarul lui Dragnea, a ieşit şi dosarul lui Voiculescu, dintr-o dată nu au mai fost buni. Eu îi consider pe cei doi procurori numiţi nişte oameni onorabili”, a subliniat preşedintele Traian Băsescu.

La începutul acestui an, președintele și premierul au semnat un pact de coabitare, dezagreat însă de copreședintele USL, Crin Antonescu. Pactul de coabitare, care prevedea ca protagoniștii să nu se denigreze și jignească reciproc, a funcționat pentru o bucată de vreme, dar apoi au reapărut săgețile și atacurile între președinte și premer.  

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că toate coabitările sale funcționează bine, precizând că are „mai multe coabitări”.

Traian Băsescu: Suntem pe punctul de a ne lua adio de la Schengen

„Noi suntem pe punctul să ne luăm adio acum. De ce? Această acţiune cu procurorii va fi subliniată cu roşu în MCV (...), în raportul pe care-l aşteptăm ca să putem emite pretenţii la Schengen. Gândiţi-vă că Vosganian deja a primit un aviz negativ să se pună la dispoziţia justiţiei, gândiţi-vă că mai avem din trecut pe Paul Dobre, pentru care s-a cerut permisiunea şi s-a respins, Laszlo Borbely (...), avem deja un CV încărcat pe MCV”, a spus Traian Băsescu, la un post de televiziune.

Vasile Dâncu: Faptul că e scandal la București prezintă în afară un anumit risc politic

„După dezastrul de anul trecut, pactul a fost un pansament, cancelariile sperau că ne-a venit mintea la cap. Pe fondul eșecului de la Schengen ce se prefigurează, acest nou anunț va produse și o criză în relațiile cu alte cancelarii. Vom pierde și în Europa, mi-e frică să nu se întâmple și în privința absorbției fondurilor europene”, a declarat sociologul Vasile Dâncu la Digi24.

„Faptul că e scandal la București prezintă în afară un anumit risc politic. Nu ar fi bine să vedem că acest act al coabitării se duce de râpă din cauza unor fapte minore”, a subliniat el.

Puiu Hașotti: Pactul nici nu a existat

Puiu Hașotti, liderul grupului parlamentar PNL din Senat, a apreciat că pactul de coabitare dintre președinte și premier „nici nu a existat” și că nu crede într-o coabitare între USL și Traian Băsescu.

În plus, în opinia sa, Traian Băsescu nu l-a girat și nu avea cum să-l gireze pe Victor Ponta.

Preda: Pactul ne-a făcut să rămânem în Europa. Ponta este orbit de ura pe care o are față de Băsescu

În baza acestui pact, Angela Merkel l-a primit pe Ponta. Acest pact ne-a făcut să rămânem în Europa. Traian Băsescu a făcut cu strângere de inimă acest pact, însă altfel eram în afară Europei. Prin aceste declaraţii, premierul şterge cu buretele ce s-a reuşit”, a declarat Cezar Preda într-o intervenție telefonică la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...