Traian Băsescu, dezvelind o statuie la Sânnicolau Mare, către Maria Băsescu: „Meriţi o statuie pentru că eşti o soţie bună”

Data publicării:
10525700 902582103088675 4818195087819793315 n

Preşedintele Traian Băsescu a fost aşteptat, sâmbătă seară, la ieşirea din sediul Primăriei Sânnicolau Mare, de câteva sute de persoane, el mergând prin mulţime şi oprindu-se pentru a da mâna cu oamenii, pe care i-a salutat, iar cu câţiva copii a făcut fotografii.

La un moment dat, un bărbat din mulţime i-a spus preşedintelui: „Să ne scăpaţi de comuniştii ăştia”, şeful statului răspunzând: „De zece ani muncesc la ei, dar şi ei la mine”.

Şeful statului a ajuns la Sânnicolau Mare sâmbătă seară şi a dezvelit, în centrul oraşului, statuia avocatului Nestor Oprean, spunând că acesta a marcat istoria României.

Nestor Oprean a marcat şi istoria României, a fost la Marea Adunare de la Alba Iulia pentru înfăptuirea Unirii şi este unul dintre oamenii care au prefigurat România de astăzi. Sunt multe lucruri pe care le-a văzut pentru viitorul României şi care s-au întâmplat după 1989: respectarea dreptului de proprietate, drepturile minorităţii de a folosi limba maternă, statul de drept, ceea ce noi nu am reuşit nici până astăzi să înfăptuim definitiv. Documentul de la Alba Iulia, la care Nestor Oprean a participat, a fost atât de vizionar încât nici măcar azi nu este întru totul împlinit, dar sunt convins că va fi împlinit după ce termin eu mandatul”, a declarat preşedintele Traian Băsescu, potrivit Mediafax.

Şeful statului le-a mulţumit locuitorilor din Sânnicolau Mare pentru sprijinul pe care i l-au acordat şi pentru că au fost tot timpul alături de el. Băsescu a mai spus că a venit împreună cu soţia sa pentru că amândoi le datorează recunoştinţă oamenilor din Sânnicolau Mare.

„Azi este ziua ei (Maria Băsescu împlineşte 63 de ani - n.r.), se apropie şi Sfânta Maria, o vom sărbători mai târziu”, a mai spus preşedintele.

În momentul în care a mers să dezvelească statuia avocatului Nestor Oprean, şeful statului a chemat-o lângă el pe soţia sa.

„Nu vii şi tu? Hai, draga mea, să îţi fac cadou o statuie, că e ziua ta, meriţi o statuie pentru că eşti o soţie bună”, a spus Traian Băsescu, dezvelind apoi statuia.

Înainte de acest moment, primarul oraşului Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza (PDL), a spus, în faţa mulţimii adunate în centrul oraşului, că Traian Băsescu şi-a ţinut promisiunea făcută în campania electorală din 2009 de a reveni în localitate în calitate de preşedinte. El a amintit că în octombrie 2009 Traian Băsescu şi-a anunţat candidatura pentru cel de-al doilea mandat în oraşul Sânnicolau Mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri