Traian Băsescu: Situaţia din Marea Neagră s-a deteriorat consistent. Secretarul general NATO: România nu este singură

Data publicării:
basescu rasmussen mediafax

 

Declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu:

Regiunea este frământată de probleme de securitate. Am discutat modul cum trebuie să reacţionăm la creşterea nivelului de insecuritate generat de situaţia din Ucraina şi de perspectiva Rusiei. Obiectivul nostru este consolidarea nivelului de securitate pe flancul de est al NATO.

Angajamentul Guvernului de a creşte resursele pentru Ministerul Apărării este un semnal bun. Măsurile trebuiesc luate destul de rapid.

Am vorbit despre situaţia de securitate din Marea Neagră, care s-a deteriorat consistent şi care are o altă imagine după anexarea Crimeei şi dezvoltarea unui alt centru de putere militară acolo, care nu se mai află sub control ucrainean".

Declaraţiile lui Anders Fogh Rasmussen:

"România a demonstrat că este posibil să faceţi investiţii substanţiale în capacităţi de apărare. Sarcina NATO este apărarea şi protejarea aliaţilor noştri. Am discutat criza serioasă care se desfăşoară la graniţele noastre.

România nu este singură, sunteţi parte a NATO şi orice aliat se bucură de protecţia completă a NATO

Despre declaraţiile liderilor ruşi despre Ucraina şi Moldova: Nimeni nu poate să mai aibă încredere în garanţiile Rusiei cu privire la suveranitate şi integritatea teritorială. Ce am văzut recent este o anexare ilegală a teritoriului. Ucraina este cea care trebuie să decidă privitor la viitorul său statut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri