Traian Băsescu ar vrea să o viziteze pe Alina Bica

Data publicării:
basescu la parchet - 7301774-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu-2

FOTO: Mediafax Foto

Traian Băsescu a declarat, marţi, că are „o dorinţă uriaşă” să o viziteze pe Alina Bica, dacă este de acord şi soţul şi dacă nu are restricţii, remarcând, totodată, că trei din oamenii care au fost în echipa sa sunt arestaţi de alţi trei oameni din echipa sa cu care a modernizat statul.

„M-aş bucura enorm dacă doamna Bica ar fi de acord să-i fac o vizită, pentru că vreau să vorbesc cu dânsa. Eu o cunosc pe femeia asta de când era secretar de stat, am avut câteva discuţii cu dânsa, inclusiv marea problemă Rompetrol am discutat-o cu dânsa, şi, în opinia mea, este un profesionist desăvârşit şi un om care are o anume statură morală. Aş vrea să vorbesc cu dânsa, pentru că pentru mine, doamna Bica, Georgescu de la ANI, Elena Udrea, alături de Kovesi, Stanciu, Coldea au fost din echipa mea, echipa în care eu am crezut şi cu care am transformat instituţii”, a declarat, marţi seara, la B1 Tv, fostul preşedinte Traian Băsescu.

Acesta a ţinut să precizeze că nu vrea să influenţeze pe nimeni şi nu face declaraţii politice, ci doar îşi spune opinia, „ce simte un preşedinte care a numit oameni, pe care i-a girat cu încredere şi nu-i vine să creadă nici acum şi nu crede că aceşti oameni au fost parte la furt”, relatează Mediafax.

Întrebat ce va face dacă se va dovedi că sunt vinovaţi, Băsescu a spus: „Mă voi înclina în faţa oricărui judecător care spune vinovat, dar deocamdată nu i-a declarat nimeni vinovaţi”.

Mă uit aşa, e ca o întâmplare: trei oameni din echipa mea arestaţi de alţi trei oameni tot din echipa mea. Şi nu-mi place deloc. Au fost echipa mea cu care am modernizat statul. E greu pentru un preşedinte să vadă că trei arestează pe alţi trei”, a mai spus fostul preşedinte, adăugând că nu ştie de ce li se întâmplă ce li se întâmplă.

Fostul şef al statului a reiterat faptul că nu poate să creadă că Alina Bica sau Horia Georgescu au luat şpagă, sau că „în birou la Elena Udrea a ajuns o geantă cu 900.000 de euro”.

„Dacă aş avea acum o dorinţă uriaşă, ar fi să discut cu doamna Bica şi, dacă n-are restricţii să se întâlnească cu mine, o voi vizita acasă, în măsura în care este de acord dânsa şi soţul", a afirmat Traian Băsescu.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a părăsit, marţi după-amiază, Penitenciarul de femei de la Târgşor, după ce instanţa supremă a decis plasarea sa în arest la domiciliu. La ieşirea din închisoare, ea a declarat jurnaliştilor că are încredere în justiţie şi că este „o femeie de succes în continuare”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri