Traian Băsescu, despre demisia lui Victor Ponta de ziua sa: Așa a fost destinul lui

Data publicării:
basescu1

„N-aș face nicio legătură, deși poate o chestiune de destin. Așa a fost destinul lui”, a spus Traian Băsescu, la Digi24, râzând.

„Revenind la lucruri reale. Victor Ponta a făcut ce-a trebuit chiar dacă a făcut-o prea târziu. Trebuia să demisioneze când a fost povestea cu plagiatul, la trimiterea în instanță, dar la stradă nu mai putea să privească cu nonșalanță și să vină o comisie să spună că strada n-are dreptate. Strada are dreptate”, a adăugat fostul președinte, la Digi24.

„Schimbarea clasei politice se poate face odată cu alegerile parlamentare, iar în momentul de față nu cred că avem condiții. Constituția noastră nu favorizează această soluție, deci schimbarea clasei politice la alegerile legislative din 2016. Clasa politică trebuie să-și ducă onest mandatul până la următoarele alegeri”, a spus fostul președinte.

Despre noul Guvern, Traian Băsescu consideră că „noul guvern ar trebui să răspundă exigențelor de corectitudine populației”.

„Mi-e nu mi-a reușit întodeauna, poate reușește domnul Iohannis. Dacă se respectă angajamentele publice, viitorul premier este Cătălin Predoiu”, a subliniat el.

„Nu cred că se poate face o țintă anticorupție din Cătălin Predoiu. N-aș putea spune că e perfect, dar nu văd unde ar putea fi agățat din acest punct de vedere”, a mai spus Traian Băsescu.

„Problema corupției este o chestiune de mentalitate, DNA o să continue anchetele, judecătorii vor condamna, dar asta se poate limitat. Noi avem o problemă de mentalitate”, a adăugat fostul președinte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri