Traian Băsescu despre Schengen: Este timpul să ne apropiem de un capăt

Data publicării:
ambasadori la cotroceni 2

Traian Băsescu a subliniat că în Tratatul de aderare a României la UE nu sunt prevăzute piedici în privința aderării la Schengen, care, în opinia sa, reprezintă un element de integrare și mai profundă în Uniunea Europeană.

„România a acceptat un timp (această situație), dar este timpul să ne apropiem de un capăt”, a avertizat șeful statului. „Vrem să fim parte a unei comunități bazate pe reguli”, a subliniat Traian Băsescu, menționând că nu există deocamdată niciun stat membru care să se dezică de apartenența la UE.

„România a fost mereu partizanul organizării societății internaționale după reguli, însă în fața unei asemenea agresiuni din partea unor parteneri europeni devine dificil de susținut că limitele acțiunilor noastre politice există și că ele sunt consacrate juridic”, a spus președintele.  

Declarațiile au fost făcute în discursul anual pe care Traian Băsescu l-a rostit în fața ambasadorilor acreditați la București.

„Tratatul de aderare al României nu prezinta condiționari legate de MCV în perspectiva aderării la spațiul Schengen. România a acceptat un timp aceste condiţionări, dar este timpul să ne apropiem de un capăt. Şi accesul la spaţiul Schengen este un element puternic de integrare a României”, a declarat președintele.

La sfârşitul anului trecut, românii au fost anunţaţi că decizia privind libera lor circulaţie în spaţiul european a fost amânată pe termen nelimitat.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri