Traian Băsescu îi răspunde lui Victor Ponta: CSAT nu e un club de dezbatere

Data publicării:
Sedinta CSAT 27 martie - presidency.org

Eu fac, dacă e nevoie, un apel public la premier, să nu terfelească și această instituție, a mai încercat să o facă, dar nu-i voi permite acest lucru, va trebui să se încadreze în rigorile de funcționare. În plus, cred că era elegant să mă sune și să-mi spună: dl. Președinte, am următoarele frământări metafizice și vreau să le împărtășesc CSAT”, a declara Traian Băsescu la B1 TV. „Eu nu vreau să-l jignesc, dar o spun public, nu se va participa la niciun CSAT până când nu depune un document. CSAT nu este club de dezbatere, este structura de decizie în securitatea naţională!”, a adăugat președintele.

Şeful statului îl acuză pe Victor Ponta că introduce subiecte sensibile, cum sunt cele de siguranţă naţională, în lupta electorală.

„Domnia sa face propagandă electorală și mă tem că în mintea lui crede că putem tensiona populația vizavi de Ucraina și să introducă această temă de securitate națională într-o dezbatere electorală derizorie”, a spus Traian Băsescu.

La rândul său, premierul a declarat că, în situaţia în care preşedintele nu convoacă CSAT, o va face el. Legea de funcţionare spune că structura poate fi convocată şi la iniţiativa a cel puţin o treime din numărul membrilor săi.

Eu sunt vicepreşedintele CSAT, vom cere o discuție în CSAT pe această temă. Dacă preşedintele nu va convoca CSAT, îl vom convoca noi, bineînţeles”, a spus Victor Ponta.

Premierul a preciziat că după ce va face solicitarea, data în care CSAT se va întruni va fi stabilită de preşedintele ţării.

Victor Ponta a amintit că ultima şedinţă a CSAT a fost în 27 martie. „De atunci a trecut o lună şi jumătate şi în fiecare zi se întâmplă ceva rău în Ucraina, conflictul se apropie de graniţele noastre, Odessa e la o sută şi ceva de kilometri, şi dacă eşti un lider responsabil şi serios al României, nu poţi să zici că am discutat în martie, păi în martie nu mai seamănă nimic cu ce e acum şi dacă preşedintele nu va convoca CSAT, îl vom convoca noi, bineînţeles", a spus Ponta.

„Situaţia Ucrainei s-a discutat demult în CSAT, dar premierul Victor Ponta nu şi-a dat seama când”, a declarat, sâmbătă seara, preşedintele Traian Băsescu, solicitat să comenteze faptul că premierul a precizat că va propune acest subliect la viitoarea şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri