UDMR, curtat de partide la Congres. Victor Ponta şi Alina Gorghiu au vorbit în maghiară

Data publicării:
congres udmr - 5720153-Mediafax Foto-Laszlo Mihaly 1

Premierul Victor Ponta a participat la Congresul UDMR. FOTO: Mediafax

Liberalii au venit la Congresul UDMR hotărâţi să le propună liderilor maghiari un parteneriat.

„Vă propun să lucrăm împreună, fie că suntem acum în Opoziţie şi unii şi ceilalţi, fie că ne vom găsi la un moment dat la guvernare. Vă propun să punem bazele unui partid pe termen lung, de 10 ani”, a spus copreşedintele PNL Vasile Blaga.

Am spus că ne dorim o colaborare cu UDMR, vom avea discuţii, primul pas e cel al unui acord pentru o susţinere parlamentară”, a afirmat şi copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Potrivit unor surse, PNL vrea să încheie protocolul parlamentar cu UDMR până la începutul lunii viitoare. Iar pe 20 mai ar vrea să depună şi o moţiune de cenzură.

Social-democraţii îi curtează şi ei pe foştii parteneri de guvernare. Prezent şi el la Congres, Victor Ponta a venit cu promisiuni pentru liderii maghiari.

 „Cred că dialogul este soluţia prin care toate solicitările legitime ale comunităţii maghiare pot fi îndeplinite. Sunt capabil de dialog”, a spus Victor Ponta.

Promisiunile politice nu au fost singura carte pe care au mizat liderii Opoziţiei şi cei ai Puterii pentru a-i face pe cei de la UDMR să li se alăture. Victor Ponta şi Alina Gorghiu au spus câteva cuvinte în maghiară.

Bună ziua! Jó napot kívánok (Bună ziua, n.r.)!", a spus Victor Ponta.

Eu nu ştiu atâtea cuvinte ca Victor Ponta , ştiu unul singur, dar nu cred că e potrivit pentru un congres: Szeretlek (Te iubesc, n.r.)!”, a spus şi liderul PNL Alina Gorghiu.

Chiar şi cu cele 26 de voturi ale parlamentarilor UDMR, liberalii, care au acum 176 de voturi, sunt departe de majoritatea necesară pentru a dărâma Guvernul Ponta. Deci, pentru a ajunge la majoritatea de 279 de voturi, vor mai avea nevoie şi de ajutorul altor parlamentari.

Împreună cu UNPR, cele trei formaţiuni ar avea 253 de parlamentari, deci ar mai avea nevoie de 26 de voturi ca moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta să treacă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri