Victor Ponta: PSD nu se va opune numirii lui Eduard Hellvig la conducerea SRI

Data publicării:
hellvig semn cu mana - 6732468-Mediafax Foto-Liviu Untaru

Ponta a declarat că în urma deciziei din conducerea partidului, se va merge în fața grupurilor parlamentare ale PSD cu propunerea respectării unui principiu enunțat încă din 2014, de a avea persoane, dacă se poate, nepolitice în fruntea unor instituții nepolitice, respectiv ca "toți șefii din aceste instituții să nu aparțină aceleeași formațiuni politice".

Președintele PSD a arătat că ar fi preferat "ca nominalizarea să fie făcută pentru o persoană care să nu aparțină PNL".

Eduard Hellvig, nominalizat pentru funcţia de director al SRI, va fi audiat marţi în comisia de control

"Respectăm dreptul președintelui (..) Pe domnul Hellvig îl cunoaștem, am lucrat bine, când eram în USL, este o persoană echilibrată (..). Nu ne vom opune la numirea domniei sale, dar ne dorim dezbatere publică pe acest principiu, să stabilim dacă o putere politică, aflată în posibilitatea de a face numiri, va acoperi toate funcțiile", a spus Victor Ponta.

Președintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informații.

El a spus că în cursul zilei a avut întâlniri cu liderii partidelor politice, cărora le-a adus la cunoștință intenția sa de nominalizare a lui Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informații.

Şeful statului a menţionat că a decis să facă o nominalizare pentru poziţia de director al SRI, în persoana lui Eduard Hellvig.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri