V. Ponta: Relaţia dintre România şi Moldova trebuie să treacă, în sfârşit, de stadiul declaraţiilor frumoase

Data publicării:
ponta leanca

Relaţia dintre România şi Moldova trebuie să treacă în sfârşit, de la stadiul declaraţiilor foarte frumoase şi sentimentale, care n-au lipsit în aceşti 23 de ani, la lucruri concrete. Adică am discutat din nou şi, cu eforturile bine cunoscute, sper să avansăm cât mai rapid, în acest an, cu toate conectările în zona energiei, vorbesc de gazoduct, dar şi de linia de conexiune de energie electrică; de asemenea, de celelalte programe în care România şi Moldova colaborează, fie că e vorba de asistenţă, fie că e vorba de cooperare transfrontalieră”, a spus Victor Ponta într-o conferință de presă comună cu premierul de la Chișinău, Iurie Leancă.

La rândul său, Iurie Leancă, aflat la prima vizită la București în calitate de prim-ministru, l-a invitat pe Victor Ponta să asiste la 27 august la începerea lucrărilor de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni.

Sunt convins că discuţiile pe care le-am avut astăzi, foarte punctuale, nu doar declaraţii, ci şi acţiuni care sprijină aceste declaraţii, ne vor permite ca pe 27 august, atunci când vom sărbători la Chişinău Ziua Independenţei, împreună cu domnul prim-ministru şi în prezenţa comisarului UE pentru energie, să putem lansa construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni”, a spus Iurie Leancă.

În conferința de presă organizată după întâlnirea celor doi premieri, Victor Ponta și-a declarat sprijinul pentru guvernul lui Iurie Leancă.

Vreau să exprim încă o dată sprijinul total pe care România îl acordă eforturilor de integrare europeană. Summit-ul de la Vilnius, din această toamnă, va fi un moment extrem de important şi sunt absolut convins că pentru Republica Moldova deciziile adoptate acolo, din partea Uniunii Europene, vor fi deciziile cele mai bune”, a spus premierul român.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri