Elena Băsescu, o nouă gafă în Parlamentul European

Data publicării:
elena basescu mediafax

Arctica este o zonă de o importanţă strategică tot mai mare”, și-a început Elena Basescu discursul, sub privirile uimite ale colegilor europarlamentari. După doar câteva clipe, microfonul i-a fost tăiat, iar moderatorul i-a atras atenţia că în dezbatere era o cu totul altă temă. Imediat, Elena Băsescu s-a mutat la un alt microfon şi a continuat să vorbească.

Elena Băsescu a explicat momentul printr-un mesaj publicat pe Twitter. Europarlamentarul a dat vina pe o problemă tehnică.

„Nu a fost greşeala mea, a fost greşeala staff-ului tehnic de la prezidiul plenarei. Eu mă înscrisesem pentru dezbaterea privind Strategia Uniunii Europene pentru regiunea arctică şi mi s-a oferit cuvântul, fără să-l cer, la dezbaterea privind Blocajul instituţional în ceea ce priveşte planurile multianuale de gestionare a pescuitului. Tabela electronică ce anunţa titlurile dezbaterilor nu funcţiona în acel moment. Abia mă întorsesem în plen şi nu aveam de unde să ştiu ce subiect se dezbătea”, a spus Elena Băsescu.

Păţania Elenei Băsescu nu a rămas nesancţionată. Primul a reacţionat premierul Victor Ponta, la întâlnirea cu organizaţia femeilor social-democrate.

Merg la reuniunea Consiliului investitorilor străini și trebuie să stiu exact unde sunt și ce discurs țin. Pentru că am înțeles că în Parlamentul European când te întreabă de pești, vorbești de Artica și să nu mă trezesc că vorbesc la Consiliul investitorilor de organizația de femei”, a spus Victor Ponta.

Elena Băsescu nu este la prima păţanie de această natură. La finele anului trecut, ea a făcut un apel în plen către liderul egiptean Mahomed Morsi, căruia îi cerea să revoce un decret de extindere a prerogativelor prezidenţiale. Actul fusese însă retras la Cairo, cu doar câteva zile înainte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri