Valeriu Zgonea: Astăzi, împăratul este gol. PSD se îndreaptă cu pași repezi și cu ochii închiși către prăpastie

Data publicării:
dragnea zgonea

Actualizare 13.30: Președinteke Canereu Deputațiulor a declarat, după ședința PSD, că se va lua o decizie miercuri în Comitetul Executiv al partidului cu privire la susținerea sa în PSD. 

„Am avut o discuție normală ca între colegi, între prieteni și se va decide miercuri la CEX . Mi se pare normal . Eu mă supun deciziei lor. Ei sunt cei care mi-au propus să fiu președinte executiv și să mă lupt pentru oameni, pentru cei care candidează. Trebuie să îi dau dreptate domnului președinte”, a spus Valeriu Zgonea. 

Eu cred că PSD trebuie să fie condus de oameni decenți, responsabili și corecți. Mi-am afirmat cu tărie, întotdeauna, principiile și valorile, în interior dar și public. Să nu ne facem că nu înțelegem. Astăzi, împăratul este gol. PSD se îndreaptă cu pași repezi și cu ochii închiși către prăpastie. Este datoria mea să spun lucrurilor pe nume. Funcția aceasta, pe care mi-au dat-o colegii mei într-un congres, mă obligă să blochez moartea partidului sub povara problemelor unor lideri”, a declarat Valeriu Zgonea.

Pe de altă parte, nu eu am venit și nu m-am ales singur în funcția de președinte executiv sau în funcția de președinte al Camerei Deputaților. Principiile și valorile mele au corespuns atunci cu principiile și valorile PSD. Dacă astăzi ele nu mai corespund este datoria colegilor mei să ia o decizie”, a mai spus el.

Întrebat ce va face dacă va fi exclus din partid și nu va mai avea susținere pentru șefia Camerei Deputaților, Zgonea a declarat că „viața merge înainte!”

Eu cred că mi-am făcut datoria cu cinste și cu onoare, am respectat principiile și valorile social-democrate. Am spus în congres aceste lucruri, le-am repetat în interiorul partidului și le-am spus și public”, a precizat el, adăugând că își cunoaște limitele.

Eu cred că sunt suficienți de mulți oameni cinstitți și corecți în acest partid care pot să asigure conducerea interimară. Nu trebuie să-i lăsăm pe cei care astăzi candidează sub povara problemelor liderilor săi. Este datoria noastră, ca Partid Social modern, dacă nu vrem să rămânem un partid cu o singure voce. Laude conducătorului iubit! Dacă opinia mea nu corespunde cu opinia sutelor de mii de membri, atunci cei care mi-au dat această funcție trebuie să decidă dacă această funcție corespunde principiilor și valorilor social-democrate”, a precizat Valeriu Zgonea.

El a refuzat să răspundă dacă ar fi dispus să preia conducerea partidului. „Îmi cunosc foarte bine limitele. Eu cred că sunt suficienți de mulți oameni cinstiți și corecți care pot să modernizeze acest partid și care pot să asigure conducerea interimară”, a mai spus el.

PSD trebuie să fie condus de oameni integri, decenți și responsabili. Asta e opinia mea și nu mi-o schimb. Am mai trecut prin astfel de momente. Sunt membru și voi rămâne un membru fidel. Dacă voi fi demis sau mi se retrage sprijinul, mă supun deciziilor lor. Tot ei sunt cei care au decis ca eu să fiu președinte executiv sau președintele Camerei Deputaților”, a menționat Zgonea. 

Citiți și

Valeriu Zgonea, scrisoare deschisă către Liviu Dragnea. Avertisment pentru PSD

Liviu Dragnea îl atacă pe Valeriu Zgonea: Dacă spune că nu a fost corect Referendumul, de ce mai păstrează funcţia?

Scandal în PSD după condamnarea lui Liviu Dragnea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri