Verdictele premierului: S. Blejnar, A. Videanu, L. Duţă şi C. Trăilă sunt „hoţi”

Data publicării:
ponta guvern gov-1.ro

Patru lideri democrat-liberali, unii membrii au fostului Guvern Boc, alţii şefi ai unor instituţii subordonate Executivului au fost acuzaţi de furt de către premierul Victor Ponta.

„Să meargă la DNA să explice, să meargă la DNA pentru că sper ca la un moment dat toţi hoţii ăştia, Blejnar, Videanu, Trăilă... o să-i cheme şi pe ei cineva. Chiar au furat şi au distrus o ţară întreagă câţiva ani. Să meargă la DNA dacă au ceva de zis”, a spus azi premierul.

Adriean Videanu a fost ministrul al Economiei, Cristina Trăilă a condus Autoritatea Naţională pentru Achiziţii Publice, Sorin Blejnar a fost şeful Fiscului, iar Lucian Duţă a fost preşedintele Casei Naţionale de Sănătate. Cei vizați au respins acuzaţiile şi au ameninţat cu justiţia.

„Nu-mi creează decât un motiv în plus să-mi reactualizez acţiunea în instanţă în sensul de a-mi preciza acţiunea pe care o am în daune şi să-i cer mai mult decât i-am cerut, pentru că este evident că nici după un an de guvernare nu realizează ceea ce vorbeşte”, a declarat Cristina Trăilă, fost preşedinte ANRMAP.

A. Videanu: „Refuz să intru în polemică cu un iresponsabil”

Adriean Videanu a făcut deja o plângere penală împotriva premierului, pentru declaraţii anterioare.

„Victor Ponta continuă să facă presiuni inadmisibile asupra independenței și libertății justiției atât prin declarațiile publice iresponsabile, cât și prin numărul ridicol de pseudo-rapoarte comandate Corpului de Control al primului ministru împotriva adversarilor politici și trimise organelor de anchetă. (...) Refuz să intru în polemică cu un iresponsabil. Victor Ponta va răspunde în fața justiției”, a transmis Adrian Videanu.

Singurul care a refuzat să comenteze este fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar.

Acuzaţiile premierului vin după ce fostul şef al CNAS, Lucian Duţă a răspuns tot cu acuzaţii atunci când premierul l-a găsit responsabil pentru blocarea contractului privind cardul de sănătate.

„Eu mă aştept ca mâine domnul prim ministru să spună că Agricultura nu merge bine din cauza managementului defectuos al lui Lucian Duţă şi poimâine să spună că în general mandatul dânsului nu poate fi dus la capăt din cauza managentului defectuos al lui Lucian Duţă”, spunea fostul preşedinte CNAS.

Potrivit unui raport al Corpului de Control al Guvernului, lui Lucian Duţă i se impută o pierdere de 1,2 milioane de euro a Imprimeriei Naţionale pentru că nu a fost încheiat contractul pentru producerea cardurilor. Concluziile raportului Corpului de Control au fost înaintate Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Nu este prima dată când şeful Executivului face comentarii care pot fi considerate ingerinţe în justiţie. Un exemplu este intervenţia lui Victor Ponta în scandalul de la bacalaureat, din cauza cărei conducerea CSM a sesizat Inspecţiei Judiciare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri