Victor Ponta: „Dacă PNL merge singur la prezidenţiale, atunci şi PSD va candida”

Data publicării:
6086236-Mediafax Foto-Marius Dumbraveanu

Primul ministru a fost întrebat cum vede declaraţiile lui Crin Antonescu, care a precizat că dacă va fi nevoie, PNL ar putea să câştige şi singur alegerile prezidenţiale de anul viitor.

„Pot să contest acest lucru? (...) Toţi colegii mei care au intervenit au răspuns la declaraţiile domnului preşedinte Antonescu şi, după cum ştiţi foarte bine, eu niciodată nu am vorbit şi nu voi vorbi niciodată în public ceva de rău despre domnul Antonescu, fără să ascund faptul că mă deranjează că domnia sa stă la putere dar se comportă ca şi când ar fi în opoziţie. Dar cred că lucrul ăsta nu l-a mai făcut în ultima perioadă, apreciez această reschimbare de atitudine şi sper să fie constantă”, a replicat Victor Ponta, justificând afirmaţiile unor lideri PSD legate de candidatul la prezidenţiale, care au fost criticate de Antonescu.

De asemenea, întrebat cum vede mesajele transmise de liderii PSD vineri la Liga aleşilor locali legate de câştigarea de către PSD a alegerilor prezidenţiale, Victor Ponta a răspuns:

„Cred că a fost un răspuns la declaraţia domnului Antonescu care zicea că va candida PNL singur, şi atunci sigur... Dacă aşa va fi, sigur că trebuie să candidăm şi noi. De altfel, se va întâmpla acest lucru la alegerile europarlamentare şi nu cred că e nicio supărare că vom candida separat”.

Totodată, el a fost întrebat dacă ar putea candida din partea PSD altcineva decât liderul partidului. „Sigur că da, cum să nu. Aţi auzit, domnul Oprişan deja s-a oferit”, a mai spus premierul.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri