Premierul nu îl vrea pe Nini Săpunaru la Transporturi. Reacţia lui Crin Antonescu

Data publicării:
nini sapunaru - 81999-Mediafax Foto-Radu Vioreanu-3

 

(Nini Săpunaru - sursa Mediafax Foto)

ACTUALIZARE 16.10. Preşedintele PNL Crin Antonescu a revenit şi a spus că, deocamdată, Nini Săpunaru nu este candidatul oficial al partidului, ci doar o propunere printre altele. 

Nu m-a informat premierul că nu este de acord cu Nini Săpunaru şi nu aveam cum să fiu informat pentru că deocamdată premierul nu are cu ce să fie sau să nu fie de acord. Se confundă eventuale propuneri, cu nominalizarea. Nu cred că există în acest moment o propunere posibilă sau o nominalizare posibilă pe care premierul să o poată respinge pentru că nu luăm în calcul decât propuneri fezabile, cu oameni care nu oferă motive să fie respinşi. L-am sunat pe Nini Săpunaru pentru a-l întreba dacă ar fi dispus să îşi asume acest portofoliu şi a avut loc o discuţie”, a declarat Crin Antonescu pentru gandul.info.

ACTUALIZARE 15.05. 

Contactat de Digi24, Nini Săpunaru a declarat că mai întâi, liderii USL ar trebui să se lămurească şi să se pună de acord cu privire la acest subiect. 



Surse politice au declarat pentru Digi24 ca premierul a transmis preşedintelui PNL că nu este de acord ca Nini Săpunaru să preia funcţia de ministru al Transporturilor şi că a cerut o altă nominalizare.

Deputatul PNL Nini Săpunaru a declarat, joi seară, că a fost sunat şi întrebat dacă acceptă propunerea preşedintelui PNL, Crin Antonescu, către forurile de conducere ale partidului, de a prelua postul de ministru al Transporturilor. El a spus la Digi24 că a fost de acord şi că a fost autorizat să anunţe acest lucru.

A fost o supriză pentru mine această nominalizare. Deocamdată sunt doar o propunere din partea președintelui. Urmează ca duminică, colegii noștri să aprobe sau nu această propunere. PNL este un partid liber, mereu pot apărea discuții sau un contracandidat. De-abia astăzi am fost autorizat de președintele meu să spun că am fost nominalizat. Telefonul l-am primit în urmă cu o zi-două”, a spus Nini Săpunaru la Digi24.

Nu e un moment propice, nu voi avea o lună de probă, nici măcar o săptămână și cred că este cel mai complicat minister la ora actuală. Cred că pot să mă descurc, știu ce am de făcut în continuare. Președintele partidului are încredere în calitățile mele de manager și știe că am condus instituții mult mai periculoase decât Ministerul Transporturilor. Nu e un loc ușor, este un minister foarte greu, mai ales în faza asta. Este o mare provocare”, a încheiat deputatul PNL.

Liberalii trebuie să facă până luni, 26 august, nominalizarea pentru funcţia de ministru al Transporturilor. Portofoliul aparţine liberalilor.

Din teritoriu au venit deja propuneri. Propunerile i-au avut în vedere pe Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării în vremea Guvernului Tăriceanu şi apoi şef al AVAS, preşedintele PNL de Vâlcea, deputatul Cristian Buican, preşedintele PNL Cluj-Napoca Marius Nicoară, europarlamentarul Norica Nicolai şi actualul secretar de stat la Ministerul Transporturilor, Cristian Ghibu.

Deputatul liberal Ovidiu Silaghi și-a retras candidatura la funcția de ministru al Transporturilor, iar PNL va face o altă nominalizare pentru acest portofoliu, a declarat, luni, premierul Victor Ponta.

Anunțul privind declarația de presă a lui Victor Ponta a venit la scurt timp după ce procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să sesizeze Camera Deputaţilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva deputatului Ovidiu Silaghi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri