Victor Ponta vrea discuţii cu partidele parlamentare

Data publicării:
big discursul-premierului-victor-ponta-la-sus-inerea-proiectului-bugetului-de-stat-pentru-2013-n-fa-a-parlamentului

Preşedintele PSD va trimite invitaţii către liderii formaţiunilor politice, prima rundă de discuţii urmând să aibă loc cu liberalii, dacă aceştia vor fi de acord.

Azi ( luni, nr) vă voi propune - sper să am sprijinul în acest sens, să adresez şi în calitate de preşedinte al PSD şi de prim-ministru, o invitaţie, o scrisoare către conducerea PNL-PDL, doamna preşedintă Gorghiu şi domnul Blaga, pentru ca în cel mai scurt timp să avem o întâlnire pe cele cinci teme esenţiale”, a spus Ponta în debutul şedinţei BPN a PSD, la care presa a avut acces.

Să avem o întâlnire pe cele cinci teme esențiale: revizuirea Constituției, sistemul electoral, Masterplanul de transport. Împreună cu domnul Rus, și cu domnul Teodorovici, și cu domnul Vâlcov să stabilim dacă mergem mai departe cu Masterplanul așa cum a fost convenit cu Comisia Europeană. Legile siguranței naționale. Să vedem în ce măsură Parlamentul și Executivul pot interveni în legislația bancară”, a declarat premierul României, Victor Ponta.  

Ponta a spus că a patra temă de discuţie se referă la legile siguranţei naţionale. „Eu cred că discutăm în presă şi fiecare vorbeşte separat. Trebuie să ne aşezăm toţi la masă, să vedem decizia CCR şi să luăm o decizie legislativă clară”, a spus Ponta despre legile siguranţei.

El a arătat că a cincea temă se referă la a vedea în ce măsură Parlamentul şi Executivul pot interveni în legislaţia financiar-bancară, pentru a preveni viitoare crize „care, din păcate, vor apărea de fiecare dată”.

„Acum au de suferit 75.000 de oameni care au credite în franci elveţieni. Însă, dincolo de ceea ce se poate sau nu se poate face pentru ei, vreau să ştim dacă la nivel legislativ România îndeplineşte toate criteriile legislative pe plan european în aşa fel încât posibile alte crize pe plan internaţional financiar să afecteze cât mai puţin populaţia din România”, a spus Ponta.

El a arătat că dacă va primi un mandat pozitiv de la BPN, va transmite această invitaţie la discuţii şi UDMR şi PPDD.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri