Mediafax: Victoria Nuland, aşteptată la Bucureşti săptămâna viitoare

Data publicării:
nuland 5 us embassy-1

 

Victoria Nuland / FOTO: romania.usembassy.gov

Potrivit surselor citate, vizita la Bucureşti a oficialului SUA face parte dintr-un turneu în regiune.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va avea o discuţie cu Victoria Nuland, când aceasta va veni în România. "Cu siguranţă când va veni, voi avea o discuţie cu doamna Nuland şi va fi un lucru foarte bun fiindcă deja am putea să intrăm în anumite detalii", a spus Klaus Iohannis.

La afirmaţia moderatorului că Victoria Nuland a criticat în repetate rânduri corupţia din România ,arătând că aceasta pune practic în pericol securitatea naţională, Klaus Iohannis a replicat: "Exact lucrul pe care l-am spus deja de două ori astăzi, sunt perfect de acord cu acea evaluare".

Precedenta vizită a adjunctului secretarului de Stat Victoria Nuland a avut loc în perioada 10-11 ianuarie 2014, în cadrul unui turneu european.

La Bucureşti, Nuland s-a întâlnit, atunci, cu preşedintele Traian Băsescu, cu ministrul de Externe, Titus Corlăţean şi cu procurorul-şef al DNA, Laura-Codruţa Kovesi, precum şi cu membri ai societăţii civile, pe agenda discuţiilor aflându-se relaţiile bilaterale, problemele regionale şi eforturile de consolidare a statului de drept.

Pe 13 ianuarie 2014, premierul Ponta a afirmat că nu s-a întâlnit cu asistentul secretarului american de Stat, Victoria Nuland, deoarece avea programată o vizită privată de trei zile în Italia şi că tema pentru care oficialul SUA a venit la Bucureşti era confidenţială.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri