Video. Dacian Cioloş a fost primit de Angela Merkel. Aderarea la Schengen, după raportul MCV

Data publicării:
merkel ciolos sampanie gov ro

ACTUALIZARE 15.24. Dacian Cioloș și Angela Merkel au susținut o conferință de presă comună. Printre subiecte a fost și aderarea României la Schengen, pe care Germania o condiționează de lupta anticorupție, potrivit cancelarului de la Berlin.

„E corect că România a făcut foarte multe reforme în apărarea granițelor, așteptăm însă următorul raport al CE privind corupția. Așteptăm să vedem că se regăsesc acolo toate eforturile României de a combate corupția astfel încat România să adere pas cu pas”, a spus Angela Merkel.

„A fost importantă această vizită la început de mandat și pentru faptul că Germania e un partener de importanță strategică pentru România și asta o dovedesc relațiile strânse și foarte puternice în domeniul econimic. Germania e primul partener comercial al României. 20% din schimburile comerciale pe care România le realizează sunt realizate cu Germania, peste 20 de miliarde de euro anual”, a spus Dacian Cioloș.


Şeful Executivului de la Bucureşti este prezent la Berlin pentru o discuţie cu omologul său, Angela Merkel. Întâlnirea vizează întărirea relațiilor bilaterale cu Germania și stabilirea obiectivelor comune pe agenda europeană, inclusiv temele aflate în atenția Consiliului European desfășurat la Bruxelles în luna decembrie 2015, respectiv migrația și politica externă a Uniunii Europene. Din cauza vremii nefavorabile, s-a renunțat la ceremonialul militar, așa cum era prevăzut inițial.

Premierul Dacian Cioloș participă la un dejun de lucru cu cancelarul german Angela Merkel, care va fi urmat de o conferință de presă comună, care va fi transmisă în direct la Digi24.

Prim-ministrul român se va întâlni în cursul după-amiezii cu președintele Bundesrat-ului, Stanislaw Tillich, și cu membri ai Grupului de prietenie româno-german din Bundestag, precizează Agerpres.

Seara, la Ambasada României, premierul va discuta cu reprezentanți ai diasporei românești din Germania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri