A așteptat 17 ore la Urgență ca să fie internat

Data publicării:
spital-1

Bărbatul în vârstă de 70 de ani a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Bârlad vineri, în jurul orei 16:30. A doua zi dimineaţă, el încă aştepta să fie văzut de un doctor, povesteşte soţia omului.

Nu l-a întrebat nimeni de o cană de apă. Zic: ce faceţi cu pacientul care e in sala de așteptare de 16 ore jumătate. Pai, zice: doamnă, numai el e acolo? Sunt atâţia”, povestește Vetuţa Apostu, sotia pacientului.

Un răspuns greu de explicat, în condiţiile în care ambulanţa care l-a transportat pe bărbat spune că starea lui de sănătate nu era deloc bună.

Prezenta o stare de oboseală generalizată, inapetență, edeme la nivelul membrelor inferioare şi abdomen voluminos. Afecţiunile lui hepatice se agravaseră în perioada cât a stat acasă”, spune Daniel Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanță Vaslui.

Reprezentanţii spitalului spun că reproşurile familiei pacientului sunt nejustificate. Mai ales că, în cele 17 ore de aşteptare, medicii ar fi tratat 47 de cazuri considerate mai grave.

Nu ştiu care au fost aşteptările soţiei, dar el a fost într-un serviciu spitalicesc şi a fost în observație. Internarea s-a făcut la insistenţele familiei şi acuzând dureri a fost internat ca fiind în observaţie de gută”, a declarat Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgenţă „Elena Beldiman”, Bârlad.

Aceste explicaţii nu au convins rudele bărbatului, care au iniţiat o petiţie online împotriva spitalului şi au sesizat Direcţia de Sănătate Publică.

Am discutat și cu un reprezentant al colegiului și vom analiza împreună calitatea actului medical de la spital”, a spus Mihaela Vlada, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

Familia pacientului vrea să depună o plângere şi la Poliţie, mai ales că, ancheta internă făcută de conducerea spitalului nu a descoperit nicio neregulă.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri