Alexandru Rafila, despre copiii internaţi cu infecţii grave: Nu există o legătură între aceste cazuri. Este o asociere nefericită

Data publicării:
alexandru rafila aagerpres 8252194-1

„Aşteptăm rezultatele pe care colegii noştri le vor avea peste câteva zile, după ce vor face investigaţii microbiologice. Părerea mea este că nu există o legătură între aceste cazuri. Sunt cazuri care provin din zone diferite, chiar dacă din acelaşi judeţ, copiii nu au consumat acelaşi tip de alimente, cu aceeaşi provenienţă, nici măcar apa cu care au fost preparate alimentele nu a avut aceeaşi origine. Cred că este pur şi simplu o asociere de cazuri, care nu sunt rare în această perioadă.”

De asemenea, Alexandru Rafila recomandă mai multă atenţie din partea echipei medicale în momentul în care sunt internaţi copii.

„Este vorba de boală diareică acută care apare la copii, etiologiile au fost diverse, aţi văzut, infecţie cu rotavirus, a fost un singur caz până la urmă de infecţie cu E.coli şi, în niciun caz, nu a fost E.coli care produce sindromul enterohemoragic. Practic, îmbolnăvirea la acel copil - nu există documentată niciun fel de sursă că ar fi putut să producă şi alte îmbolnăviri, în afara copilului afectat. Părerea mea este că este doar o asociere nefericită pe cazul de boală diareică acută şi probabil că trebuie mai multă atenţie în momentul în care aceşti copii sunt internaţi şi trataţi pentru că e bine să existe o separare a cazurilor cu infecţie respiratorie şi cu infecţii digestive, pentru ca tratamentul şi evoluţia lor să poată fi urmărite separat.”

Nu toate cazurile au necesitat transferul la Bucureşti, este părerea preşedintelui Societăţii Române de Microbiologie.

„Nu discutăm despre aceeaşi afecţiune. Dacă primele cazuri au fost grave şi au necesitat transferul al Bucureşti, următoarele cred că ar fi putut fi tratate şi pe plan local. Probabil că oamenii, din dorinţa de a nu exista niciun fel de complicaţii şi copiii să fie îngrijiţi în siguranţă maximă, au preferat varianta transferului.”

Citiți şi Bebeluși cu infecții grave | Părinții refuză deshumarea copilului mort și acuză medicii de la Pitești că au pus diagnosticul greșit

Amenzi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti

Medici: 3 dintre copiii internaţi la Spitalul Marie Curie au rotavirus

Cât de periculoasă este E.coli: epidemia din Germania din 2011

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri