Anchetă la Institutul Oncologic. Ministrul sănătății trimite o echipă să verifice situația

Data publicării:
hol spital-19

Echipa trimisă de Ministerul Sănătății trebuie să stabilească, în primul rând, ce produse vor fi aduse urgent din alte unităţi, pentru ca bolnavii de cancer aflați în tratament la Fundeni să nu aibă de suferit.

Responsabilii pentru această situaţie vor fi găsiţi ulterior, a explicat ministrul Sănătăţii. Eugen Nicolăescu crede însă că vina îi aparține fostului manager: „Din punctul meu de vedere, noul manager este pus de 3 săptămâni. Nu cred că i se poate imputa acestuia tot ceea ce se întâmplă. Eu cred că am făcut bine că nu am mai prelungit mandatul vechiului manager, care ar fi trebuit să asigure stocurile până la sfârşitul anului”.

„Ne vom îndrepta împotriva lui pentru prejudiciile pe care le provoacă pacienţilor”, a subliniat ministrul.

Unii pacienţi ai Institutului Oncologic Bucureşti au fost puşi, vineri, în faţa unei situaţii de criză: nu puteau face tratament citostatic, întrucât nu exista ser fiziologic, iar unitatea nu mai avea nici antibiotice, leucoplast şi comprese, directoarea declarându-se surprinsă de situaţie.

Potrivit pacienţilor, în faţa acestor lipsuri, medicii ridică neputincioşi din umeri, iar unii se oferă să plătească din propriul buzunar pentru cumpărarea de medicamente.

„Ne-am dus la doamna doctor de la noi, de pe secţie. A spus că în afară de a ne da dânsa bani ca să ne luăm medicamente sau comprese, nu are soluţie”, a spus una dintre paciente.

Managerul Institutului Oncologic Bucureşti (IOB), Ana-Maria Niţulescu, a declarat că a aflat vineri despre lipsa unor medicamente şi materiale sanitare şi că nu există stocuri de urgenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri