Cadrele medicale intră luni în grevă. Între 8.00 şi 10.00 policlinicile vor fi închise

Data publicării:
proteste medici - 1553791-Mediafax Foto-Ion Navala

ACTUALIZARE 12.10. „Deocamdată cred că mai sunt portiţe. Sper ca sindicaliştii să nu lase pacienţii fără îngrijire, dar dorim şi ca guvernul să acorde mai multă atenţie. Sper ca pacienţii să nu fie afectaţi. E doar o grevă de avertisment. Sper ca guvernul să încerce să intervină, să-l ajute pe ministrul Sănătăţii să iasă din această problemă”, a declarat la Digi24 Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei pentru Protecţia Pacienţilor.

Potrivit acestuia, va fi „un dezastru” dacă se va ajunge la grevă generală: „Avem liste speciale de aşteptare la diverşi pacienţi. E foarte grav, sunt anumite boli care, dacă nu sunt tratate la timp, devin urgenţe medicale. Consecinţele sunt destul de grave”.

ACTUALIZARE 11.30. „Există o promisiune foarte fermă pentru deblocarea a 1.500 de posturi de medici, asistente şi infirmiere. Pentru celelalte revendicări suntem deschişi la dialog.

Suntem pregătiţi să ne ducem la îndeplinire calendarul stabilit”, a declarat Marius Sepi.

„Cred că medicii vor fi la serviciu. Din punctul meu de vedere, sunt în slujba pacienţilor. E jurământul făcut să apere viaţa. Poate vor fi şi cazuri izolate şi unii vor participa la această grevă. 2 Managerii, dacă vor constata astfel de probleme, vor trebui să ia măsurile legale”, a susţine ministrul Eugen Nicolăescu.


„Luni, va fi grevă de avertisment 100%. Probabil între 8.00 şi 10.00, policlinicile vor fi închise. Colegii au făcut notificare în toate spitalele. Am discutat despre contractul colectiv de muncă. În perioada următoare vor fi discuţii legate de celelalte componente ale revendicărilor: creşteri de venituri, statutul spitalelor, aprobarea memorandumului pentru deblocarea posturilor. Vom asigura urgenţele ca de obicei. Cred că se pot astepta două ore pentru un bilet de trimitere. Am primit foarte multe semnale de la asociaţiile de pacienţi, care sunt alături de noi. Am spus că vrem o finanţare mai bună şi pentru pacienţi, ca să nu-şi mai aducă medic şi mâncare de-acasă. Îi asteptăm alături de noi să protesteze”, a declarat Marius Sepi.

„Problema e cum să găsim soluţii, ca să putem să asigurăm o creştere de venituri. Aici, deocamdată, căutăm cele mai bune solutii, astfel încât sistemul să nu fie afectat, să poată să funcţioneze pe mai departe şi să nu avem probleme de înregistrare de arierate”, a susţinut ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri