Campionii României militează ca elevii să nu renunțe la orele de sport

Data publicării:
campioni

Schimbarea mentalităţii. Acesta ar fi primul pas pentru a readuce elevii la orele de sport, cred marii sportivi ai ţării. Educaţia fizică nu ar trebui percepută ca o corvoadă, ci din contră - ar trebui să-i atragă pe tineri să iasă din clase şi să facă mişcare.

„Este vina noastră, nu ştim să promovăm, să ne educăm copiii pentru mişcare. O să ajungem în situația în care copiii vor avea frică să calce pe iarbă”, a declarat Ivan Patzaichin. „Cea mai mare provocare a României este cum aducem copilul înapoi la sport. Ora de sport în şcoală ne-au adus în situaţia să avem copii care nu mai ştiu să fugă, să alerge, să dea într-o minge”, a subliniat Ion Țiriac.

Apatia tinerilor faţă de sport este accentuată nu numai de profesorii care nu îi încurajează suficient, ci şi de proasta dotare a sălilor de sport, cred sportivii profesionişti.

„Problema este a celor care ar trebui să asigure un cadru optim pentru ca elevii să nu-şi mai dorească să ia scutire. Ar trebui să se asigure baza materială, ca să le facă plăcere, şi nu aşa, ca să bifăm încă o oră sau să zicem că avem o materie în plus”, consideră Mihai Covaliu.

În sălile de sport intră, însă, din ce în ce mai puţini copii.

Garda veche de sportivi profesionişti continuă se uite, totuşi, cu interes spre sălile de educaţie fizică - de aici ar putea răsări noi nume care să urce steagul României pe podiumurile competiţiilor internaţionale.

„Este punctul de plecare pentru marea performanţă, educaţia fizică este o materie de educaţie. Se face educaţie prin sport”, subliniază Violeta Beclea-Szekely.

Orele de sport înseamnă, în primul rând, sănătate şi echilibru, spun sportivii, care le cer părinţilor să nu le mai procure copiilor scutiri medicale neîntemeiate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri