Doi medici de familie cereau bani pentru consultaţiile la domiciliu

Data publicării:
medic doctor pacient GettyImages-151262785-1

Localnicii din comuna ieşeană Probota spun că, dacă au nevoie de o consultaţie la domiciliu, trebuie să-i plătească deplasarea unuia dintre cei doi medici de familie din comună.

Prea puţini îşi permit să plătească 15 lei doar pentru ca un doctor să vină până la ei.

Până zilele trecute, la cabinetul din sat era un anunţ care preciza că deplasarea la domiciliu costă 15 lei. Afişul a dispărut, iar medicii se încurcă în declaraţii.

Nu am condiţionat actul medical. Era vorba doar legat de cum să se asigure transportul pentru cazul respectiv. Eu personal două maşini am reparat, drumurile nu sunt asfaltate în comună,” explică dr. Elena Geanina Vasincu, medic de familie.

Este un afiş foarte vechi, nici nu mai ţin minte de când, asta e treaba. Nu, n-am perceput niciodată. Pur şi simplu aşa mi s-a părut normal să punem acel afiş,” spune dr. Elena Gafiţa, medic de familie.

Potrivit legii, medicii de familie sunt obligaţi să acorde servicii medicale la domiciliu fără să solicite vreo taxă.

Am demarat deja o anchetă şi o verificare la aceşti furnizori de servicii medicale de asistenţă medicală primară,” declară Robert Dâncă, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Iaşi.

Cei doi medici riscă să rămână fără contract cu Casa de Asigurări. Anul trecut, aceeaşi sancţiune a fost aplicată unui medic din comuna Heleşteni care cerea 10 lei pentru activarea cardului de sănătate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri