Institutul Inimii din Târgu Mureş, oficial reînfiinţat. Transplanturile ar putea fi reluate în luna octombrie

Data publicării:
656133-69550

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că executivul a decis să reînfiinţeze Institutul Inimii de la Târgu Mureş şi că, cel mai probabil, la începutul lunii octombrie va fi realizat primul transplant.

Am informat Guvernul că, la începutul lunii octombrie, se vor relua transplanturile. Până atunci, trebuie să ne organizăm şi să creăm toate condiţiile necesare pentru funcţionarea în bune condiţii a Institutului. Fondurile necesare vor fi asigurate de la bugetul Ministerului Sănătăţii, a declarat Eugen Nicolăescu pentru Mediafax.

Decizia de reînfiinţare a fost luată în şedinţa de miercuri a Executivului, fiind ultima barieră birocratică în calea reluării transplanturilor de cord în România.

Măsura prin care clinica primeşte personalitate juridică îi permite să îşi reia funcţionarea independent de Spitalul Judeţean Mureş.

Institutul a fost desfiinţat în martie 2011 şi a fost transformat într-o secţie a acestui spital. Din această cauză, spun medicii institutului, nu au mai existat nici resurse, nici personal pentru a realiza tranplanturi de inimă.

Pe aceeaşi temă:

Raed Arafat: Institutul Inimii nu a realizat transplanturi în ultimii doi ani pentru că organele nu au fost compatibile

Amânare pentru Institutul Inimii. Eugen Nicolăescu nu merge la Guvern cu soluția cerută de Victor Ponta

Eugen Nicolăescu: La Târgu Mureș s-au mai făcut transplanturi de cord și după desființarea Institutului Inimii

 


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri