TINEREȚE FĂRĂ BĂTRÂNEȚE. Mango, indicat persoanelor care au probleme cardiace

Data publicării:
mango

Primul pas este alegerea fructului de mango. Cumpărați-le pe cele tari, însă cât mai roșii, pentru că se vor coace mai repede. Păstrați-le în bucătărie câteva zile, până devin suficient de moi.

Pentru a scoate pulpa, există mai multe metode. Tăiați fructul pe lungime, la aproximativ 2 cm de mijloc, pentru a evita sâmburele. Faceți la fel și cu cealaltă parte. Pentru bucata din mijloc care a rămas, curățați coaja, apoi desprindeți pulpa de sâmbure.

Revenim la cele doua jumătăți. Tăiați miezul în fâșii, mai întâi pe orizontală și apoi pe verticală, fără însă a trece de coajă. Și aveți grijă să nu vă tăiați! La sfârșit veți obține niște cuburi. Dacă fructul este bine copt, bucățile de pulpă se vor desprinde singure de coajă când puneți presiune cu palmele pe jumătatea de mango. Altfel, tăiați-le cu ajutorul unui cuțit.

Dacă nu vreți cuburi, ci bucăți mai mari, procedați aproape la fel, doar că în loc să puneți presiune cu palmele sau să tăiați cuburile cu ajutorul unui cuțit, folosiți o lingură.

Bineînțeles, o altă metodă este să decojiți fructul cu un cuțit și apoi să desprindeți pulpa de pe sâmbure, însă nu este o variantă recomandată. Pulpa este alunecoasă, deci greu de manevrat, și în plus veți pierde mult suc.

Salată cu mango, susan, sirop de agave și mentă

Dupa ce l-ați tăiat, puteți mânca bucățile de fruct ca atare sau puteți face o salată. Gustul dulce al fructului de mango se potrivește de minune cu susanul. Folosiți așadar ulei de susan, dar și susan crud alb si negru. Mai aveți nevoie de o bucată de ghimbir, fistic crud tocat mărunt, o lămâie, boabe de rodie, sirop de agave și frunze de mentă.

Pentru început tăiați în fâșii fine frunzele de mentă, pe care le puteți apoi pune peste bucățile de mango. Stopiți cu ulei de susan și zeama de la o jumătate de lămâie. Amestecul îl puneți apoi pe o farfurie. Mai stoarceți puțină lămâie și tăiați apoi fâșii subțiri o bucată de ghimbir, pe care o adăugați pe salată. Atenție cât puneți, ghimbirul este foarte picant. Presărati apoi boabe de rodie și semințele de susan alb și negru. La sfârșit, fisticul și siropul de agave. 

Conținut bogat de vitamine

Fructul de mango conține o mulțime de vitamine. Cel mai bine stă la capitolul Vitamina C: 165 de grame de pulpă vă ofera peste 70 % din doza zilnică recomandată, dar și o pătrime din doza zilnica recomandată de vitamina A, care ajută la buna funcționare a retinei. Ca să nu mai vorbim de cantitatea mare de enzime care ajută digestia.

Conținutul mare de vitamina B6, în schimb, ajută la prevenirea bolilor de inimă. În plus, conținutul mare de potasiu îi ajută pe cardiaci să țină tensiunea sub control. Fructul de mango nu stă rău nici la capitolul minerale. Este indicat celor care au anemie, dar și femeilor însărcinate, datorită conținutului ridicat de fier.

Mango ajută și pielea, datorită conținutului ridicat de carotenoizi, care curăță pielea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri