Victor Ponta: Blocarea cardurilor de sănătate în bancomate e o minciună

Data publicării:
carduri

„Cardul de sănătate este un proiect vechi, am lucrat foarte bine cu Buşoi, când era preşedintele CNAS, după aceea cu Ciurchea, cu SRI, cu STS, şi doar anul acesta cel puţin 300 milioane euro facem economii, bani care rămân toţi la sănătate. Mă aşteptam să fie supăraţi, să auzim că 2.500 de carduri sunt blocate în bancomate. Bineînţeles că a fost o minciună, nu era niciun card. Că mii de oameni la cozi, că alte lucruri... e normal. Dar cât voi fi prim-ministru - până în 2016, după 2016 - evaziunea fiscală trebuie combătută, frauda din sănătate trebuie combătută şi, indiferent de lobby-ul, dezinformarea şi propaganda împotrivă, sunt foarte hotărât să duc această bătălie la bun sfârşit”, a spus Victor Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că Guvernul a pregătit prost implementarea programului privind cardul de sănătate, el menţionând că a văzut mii de oameni care stau la cozi şi că este „un scandal public”.

Reprezentanţii PSD au reacţionat la declaraţiile preşedintelui printr-un comunicat trimis de purtătorul de cuvânt al partidului, Gabriela Podașcă, în care aceasta afirmă că vrea să creadă că iritarea preşedintelui nu este „rezultatul lobby-ului celor care nu mai pot fura bani din sănătate”.

Potrivit Mediafax, aproape 1.000 de persoane au aşteptat la coadă, luni, la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti pentru a-şi lua cardul de sănătate sau o adeverinţă, după ce la sfârşitul săptămânii trecute medicii de familie le-au spus că din 1 mai nu vor mai fi primiţi în spitale fără acesta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri