Cazul „malpraxis cu bună ştiinţă”. Raed Arafat, în control la Spitalul Judeţean din Ploieşti

Data publicării:
malpraxis-1

Raed Arafat merge luni la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii va coordona echipa de control trimisă acolo după ce un medic a făcut declaraţii cu privire la condiţiile groaznice în care medicii îşi tratează pacienţii.


Săptămâna trecută, ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a dispus o anchetă la spital, după ce medicul chirurg Dan Oprea a dezvăluit într-un mesaj pe Internet că în unitate se face malpraxis cu bună ştiinţă din cauză că nu există bani. 

Controlul ar fi trebuit să se încheie pe 29 noiembrie, dar ministrul Sănătăţii l-a prelungit cu două zile. Echipa verifică dacă dezvăluirile medicului sunt adevărate, dar şi în ce măsură au fost respectate procedurile de achiziţii făcute de unitate. Concluziile raportului vor fi prezentate până la sfârşitul săptămânii viitoare. 

Managerul spitalului le-a cerut public scuze pacienţilor pentru „lipsa de umanitate cu care sunt trataţi” iar medicii au redactat o scrisoare de solidaritate cu chirurgul Dan Oprea, în care au vorbit şi despre faptul că sistemul îi obligă zilnic la mici compromisuri. Totodată, numeroşi pacienţi depun mărturie cu privire la lipsurile şi condiţiile precare din spitale, inclusiv cel de la Ploieşti.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri