SCANDAL MINISTER-„MARIE CURIE”. Managerul spitalului: Nu din cauza mea nu s-au găsit specialiști. Demiterea ar fi ilegală

Data publicării:
carton

Ministrul Eugen Nicolăescu i-a cerut managerului să demisioneze, nemulţumit fiind de modul în care Cătălin Smarandache a condus spitalul. Acesta spune însă că nu are motive să îşi dea demisia.

Gabriel Smarandache a precizat pentru Digi24 că i-a fost comunicat rezultatul comisiei de evaluare, dar că l-a contestat, iar comisia de contestații a ministerului Sănătății a admis-o la acel moment.

Eugen Nicolăescu susține că managerul Gabriel Smarandache nu a reușit să pună în funcțiune două secții ale spitalului.

„Nu e vorba de două secții. E vorba de un compartiment de chirurgie cardiacă, care nu funcționează de când a fost dotat din lipsă de anesteziști. Este o specialitate deficitară pentru toate domeniile în țara noastră, dar anesteziștii pentru domeniul chirurgiei cardiace pentru copii au în plus o curbă de învățare destul de lungă. Mi-e destul de greu să spun că din cauza mea nu s-au găsit specialiști”, a declarat Gabriel Smarandache pentru Digi24.

„Atunci când acest lucru s-a putut, am publicat la concurs posturile pentru aceste compartimente. E vorba de un compartiment de cardiologie, pentru care s-au găsit specialiști și care funcționează, de comportimentul de chirurgie cardiacă și de terapie intensivă. Negăsindu-se soluții nu a putut fi pusă în funcțiune investiția”, a spus managerul Marie Curie.

El a adăugat că aceste comportimente nu funcționează din cauza lipsei de personal specializat.

„Personalul specializat se pregătește pe o curbă lungă de învățare”, a precizat acesta.

„Personalul la spital îl angajează managerul prin scoaterea la concurs a posturilor, lucru care s-a făcut de câteva ori, neînscriindu-se nici măcar doritori. Sunt specialități de vârf, care nu se găsesc decât în număr foarte redus în țara noastră, aceștia găsindu-se deja în centre care funcționează. Nimeni nu-și va părăsi locul din Iași sau Târgu Mureș ca să facă pionierat la București”, a mai spus Smarandache.

El a mai spus că soluția ar fi organizarea de misiuni de operat în țară, împreună cu echipe din străinătate, cu tineri care doresc să se supraspecializeze în acest domeniu, așa cum a spus și Raed Arafat în perioada în care a fost ministru.

Smarandache a afirmat că Eugen Nicolăescu îi cere demisia pentru nepunerea în funcție a investițiilor, „lucru care este nejustificat”.

Ministrul Sănătății declarase cu câteva minute în urmă că îl propune pe Daniel Buzatu ca manager la "Marie Curie", cel care a mai fost manager în 2006-2009.

„Ministrul spunea la un moment dat că dorește să meargă pe linia respectării legii. Consider că demiterera mea sub această formă este absolut ilegală”, a precizat Gabriel Smarandache.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri