Traian Băsescu: Informările adresate președintelui privind infecțiile intraspitalicești să fie făcute publice de SRI

Data publicării:
traian basescu fb-1

 

DESECRETIZARE NECESARĂ. Din afirmațiile purtătorului de cuvânt al SRI înțeleg că în ultimii 5 ani instituția a informat Președinția cu privire la tratarea defectuoasă a infecțiilor din spitale, cu substanțe dezinfectante diluate, furnizate de firma domnului Condrea sau de orice alt furnizor care a diluat (falsificat) substanțele de dezinfecție. Cred că este corect și necesar ca informările adresate Președintelui României pe această problemă să fie făcute publice de către SRI”, a scris Traian Băsescu, luni, pe Facebook.

Serviciul Român de Informații arată, într-un răspuns pentru Digi24, că a informat „decidenții legali” despre problema infecțiilor nosocomiale și calitatea necorespunzătoare a unor dezinfectanți folosiți în spitale. Dreptul la sănătate este un drept constituțional, amintește SRI.

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat, săptămâna trecută, la emisiunea „24 într-o oră” că a fost suprins să afle că problema dezinfectanților diluați durează de zece ani, întrucât în perioada mandatului său nu a fost informat de Serviciul Român de Informații (SRI) că sunt probleme în sistemul de sănătate. 

Citiți și:

Scandalul dezinfectanților. Reacția SRI

Traian Băsescu: SRI nu m-a informat de problemele cu dezinfectanții din spitale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri