Vasile Astărăstoae a demisionat de la conducerea Colegiului Medicilor

Data publicării:
vasile astarastoae digi24 iasi

Decizia vine după ce Judecătoria Iaşi l-a condamnat la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. Decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile. Avocatul lui Vasile Astărăstoae a anunțat deja că va ataca decizia.

Vasile Astărăstoae a fost trimis în judecată pentru că s-a angajat singur într-un proiect cu fonduri europene pe care le coordona, în perioada în care era director la Institutul de Medicină Legală Iaşi.

Timp de trei ani ar fi câştigat aproximativ 9.000 de lei pe lună din aceste proiecte.

Acesta nu este singurul scandal în care a fost implicat Vasile Astărăstoae. De-a lungul anilor, el a fost acuzat că își protejează colegii și că se folosește de numeroase dosare de malpraxis aflate în analiză la Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor pentru a-i presa pe medicii din țară și pe președinții colegiilor locale ale medicilor să-l voteze la conducerea CMR.

Mandatul lui Vasile Astărăstoae ar fi urmat să se încheie peste doi ani.

În ultimii patru ani, pacienţii au depus la Colegiul Medicilor 469 de plângeri, care au implicat peste 600 de cadre medicale. Doar în 13% dintre cazuri s-au aplicat sancţiuni, iar jumătate dintre acestea au fost avertismente şi mustrări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri