Surse: Salariile din Sănătate, mărite cu 10%

Data publicării:
banicioiu FB-1

În urma discuţiilor care au avut loc la Ministerului Sănătăţii cu reprezentanţii medicilor şi cu cei ai personalului medical, oficialii au decis majorarea salariilor cu 10% începând cu luna octombrie.

Salariile vor creşte pentru tot personalul medical, ceea ce înseamnă medici, dar şi asistente şi infirmiere.

Ministrul Sănătăţii s-a gândit că, astfel, va stopa toate mişcările anunţate de medici atât în mediul online, cât şi mişcările de stradă despre care Federaţia Sanitas a vorbit încă de acum două luni.

O asistentă care, în prezent, câştigă 867 de lei va avea un salariu de peste 900 de lei. Un medic primar care, în acest moment, are 3.300 de lei va câştiga aproape 3.700 de lei.

Decizia vine în contextul în care medicii s-au revoltat după ce instanţa supremă a decis că ei intră în categoria funcţionarilor publici şi că nu au voie să primească nici măcar donaţii.

La Spitalul Judeţean din Galaţi, doctorii ameninţă că vor ieşi din sălile de operaţie după opt ore, adică atât cât este programul unui funcţionar. Astăzi, doctorii au fost vizitaţi de ofiţerii anticorupţie, care le-au explicat ce riscă dacă iau bani de la bolnavi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri