19.000  de angajați ai Complexului Energetic Oltenia, în concediu de odihnă forțat

Data publicării:
termocentrale

Termocentralele produc energie scumpă şi de aceea nu au clienţi. Un megawatt produs de hidrocentrale se vinde cu 125 de lei, iar unul produs pe bază de cărbune costă cu 65 de lei mai mult. În urmă cu două săptămâni, a fost închisă termocentrala de la Işalniţa. A urmat cea de la Rovinari.

Muncitorii au fost trimişi acasă din motive de siguranţă, explică cei din conducerea Complexului Energetic Oltenia.

„Există un stoc de cărbune de peste un milion de tone. Există pericolul să apară fenomenul de autoaprindere şi noi am mizat pe faptul că peste două săptămâni să reuşim să micşorăm stocurile”, a declarat Aurel Medinţu, consilierul directorului general.

Angajații intră de astăzi în concediu de odihnă forțat, iar conducerea complexului speră ca în luna iulie situația să se redreseze.

Stocul este de un milion de tone de cărbune. Pentru că nu a fost folosit, există riscul de autoaprindere.

Cei 19.000 de mineri şi energeticieni trimişi forţat în concediu de odihnă sunt îngrijoraţi din cauza lipsei de comenzi. Se tem că directorii ar putea face disponibilizări.

„Este un lucru îngrijorător pentru noi. Sigur, asteptăm ca piața să ne fie favorabilă”, a spus Ion Ruşeţ, prim-vicepreşedinte FNME.

Conducerea Complexului Energetic Oltenia susţine că abia în luna iulie situaţia ar putea reveni la normal, atunci când se aşteaptă o creştere a vânzării de energie electrică produsă în termocentrale.

Astfel, conducerea complexului a luat decizia ca cele două termocentrale să fie oprite din funcțiune și să nu mai furnizeze energie pentru sistemul național. O astfel de situație a mai fost întâlnită în urmă cu 15 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri