Amnistie fiscală. Ministrul Muncii: 50 de milioane de lei vor fi returnați mamelor și 350 de milioane pensionarilor

Data publicării:
rovana plumb 5303906-Mediafax Foto-Razvan Lupica

Mă bucur că au trecut și amendamentele (...) astfel încât să se bucure de scutire și cei care au plătit aceste debite către autoritățile fiscale constituite nu din vina mămicilor și a pensionarilor”, a spus Rovana Plumb.

Ea a precizat că este vorba despre bani primiți în plus de mame începând cu 2011 și dați înapoi de acestea, bani care vor fi restituți în tranșe, timp de cinci ani, începând cu 1 ianuarie 2015.

„În ceea ce privește mamele, cuantumul este de 50 de milioane de lei, iar in ce priveste pensionarii, peste 350 de milioane de lei. Fiecare dosar va fi analizat de noi”, a spus ministrul. 

„Mamele care nu au nicio vină şi li s-au constituit aceste debite nu trebuie să plătească pentru greșelile făcute de alte persoane”, a adăugat ea.

Ministrul a explicat că banii nu pot fi returnați într-un interval de două luni, așa cum prevedea un amendament care a fost respins de Senat pentru că aceste sume nu erau prevăzute în bugetul de anul acesta.

„Măsurile pe care le-am luat sunt măsuri de dreptate și echitate socială și sunt convinsă că și mamele vor simți acest lucru, că li se face dreptate”, a mai spus Rovana Plumb.

Senatul a adoptat astăzi două poiecte de lege ale Guvernului care prevăd amnistierea fiscală a mamelor și pensionarilor care au primit indemnizaţii pentru creşterea copilului sau pensii calculate greşit. În plus, parlamentarii au votat un amendament prin care Executivul dă înapoi banii părinţilor care au apucat să îi returneze statului. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri