Tabăra ilegală de la Bran a primit o nouă serie de elevi, imediat după ce a fost amendată

Data publicării:
tabara

În tabăra particulară de la Bran, o nouă serie s-a cazat imediat după inspecţia autorităţilor. 

Este vorba despre 30 de persoane, elevi, profesori şi părinţi, care nu ştiau ce probleme are pensiunea unde sunt cazaţi.

Vor plăti 700 de lei pentru o săptămână, cele trei mese fiind incluse în această sumă, în condiţiile în care pensiunea nu are dreptul să cazeze turişti şi, cu atât mai puţin, să le servească masa.

Turiştii spun că atât timp cât nu li se va interzice expres, nu vor renunţă la sejurul plătit în avans.

Cu doar câteva ore înainte, prefectul judeţului Braşov şi inspectorii de la Protecţia Consumatorului au reuşit cu greu să convingă proprietarii vilei să-i lase să verifice condiţiile în care sunt cazaţi elevii.

Proprietarii susţin că pensiunea din Bran este de două margarete. Casa cu etaj nu are însă nici o autorizaţie de funcţionare, afirmă autorităţile. Peste 100 de copii din toată ţara au dormit acolo în ultima săptămână - chiar dacă vila este încă în construcţie.

Îmi pun întrebarea dacă părinţii ştiu unde i-au trimis pe copii. Pentru că ceea ce am văzut aici depăşeşte limita bunului simţ. Pensiunea este construită sub liniile de înaltă tensiune. Condiţiile igienico-sanitare nu corespund sub nicio formă”, a susținut Mihai Mohaci, prefectul județului Brașov.

Proprietarii construcţiei au mai fost amendaţi pentru nereguli similare.

Am găsit că unitatea avea servicii de cazare şi masă neautorizate. S-a dispus suspendarea temporară a activităţii. Şi săptămâna trecută, am dat această măsură şi nu s-a respectat. Vor suporta rigorile legii. Amendă de la 2.000 la 20.000 de lei”, a declarat Alexandru Vocilă, comisar-șef la Protecția Consumatorului Brașov.

De parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, însă, turiştii au continuat să vină. Nici măcar părinţii copiilor cazaţi acolo nu par deranjaţi de problemele constatate de autorităţi.

Deocamdată, autorităţile locale spun că îi vor mai da patronului un rând de amenzi. Corpul de control al ministrului delegat pentru turism urmează să verifice aşa-numita pensiune pentru elevi şi să dispună alte măsuri. 

Citiți și:

Tabără ilegală de copii, la Bran. Peste 100 de copii au fost cazaţi într-o pensiune care nu are autorizaţie de funcţionare

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri