Control al Ministerului Sănătății, după ce o fetiță a murit în condiții suspecte. „Testarea alergologică trebuia făcută imediat”, spune Nicolae Bănicioiu

Data publicării:
HUSI

Anchetă la Spitalul Municipal Huşi după ce o fetiţă de patru ani a murit la mai puțin de o oră după ce i-a fost administrat un tratament intravenos. Părinţii au dus-o la camera de gardă pentru că avea febră puternică. Medicul a stabilit că ar putea suferi de laringită şi i-a cerut asistentei să-i pună o perfuzie. La scurt timp copila s-a stins.

Conducerea spitalului spune că decesul este suspect, aşa că a sesizat poliţia. Părinţii au propria ipoteză. Oamenii spun că fetiţei i s-ar fi administrat antibiotic fără ca medicii să verifice dacă aceasta este alergică. 

„Am dispus deja un control mixt efectuat de corpul de control al Ministerului Sănătății și DSP Vaslui asupra modului în care au fost respectate toate protocoalele de asistență medicală în cazul soldat, din păcate, într-un mod atât de nefericit. 

VASLUI. Copil mort la o oră de la internare. Conducerea spitalului a sesizat poliția

Vom verifica atitudinea terapeutică, protocoalele, pe care medicul ar fi trebuit să le cunoască. Comisia de control de la Minister va face un referat.

Am înțeles că e vorba de o laringită, probabil că i s-a administrat un antibiotic, care înțeleg că ar fi fost si cauza decesului. Trebuia făcută acea testare alergologică. Toată lumea este șocată, dar dincolo de șoc trebuie să ne asigurăm că astfel de situații nu se vor mai întâmpla. Se poate ajunge până la destituiri. Ministerul Sănătății nu are nicio toleranță pentru asemenea accidente”, a declarat ministrul Sănătății Nicolae Bănicioiu la Digi24. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri