EXCLUSIV. Eroul care a sărit în apele reci ale Dâmboviței și a salvat două vieți

Data publicării:
erou

Sunt imaginile filmate de martorii oculari, în momentul în care Alexandru Puiu îl aduce la mal pe copilul de 8 ani. Un singur om îi sare în ajutor salvatorului. Restul continuă să filmeze operaţiunea de salvare.

„Am dat prima oară de copil, l-am prins de mână, l-am scos, a fost momentul de bucurie şi în acelaşi timp de groază. Sincer, de frig, de abia puteam să mai înaintez, am avut noroc că a sărit un băiat de pe mal să mă ajute pentru că eram foarte înfrigurat. Am auzit maşina poliţiei după ce l-am scos pe băiat, ulterior m-am întors să îl scot şi pe bărbat”, povestește Alexandru Puiu.

Totul s-a întâmplat în doar câteva clipe. În timp ce Alexandru încerca să îl scoată din maşină pe şoferul maşinii, pe mal agentul George Dorin resuscita copilul de 8 ani.

„În maşina care era în Dâmboviţa, în momentul în care eu am ajuns şi acordam primul ajutor, o persoană de sex masculin l-a scos pe presupun tatăl copilului, şoferul. Am procedat la masajul cardiac, mi-am dat jos hainele de pe mine ca să îl încălzesc după care au venit cei de la SMURD şi l-au preluat în ambulanţă”, spune George Dorin, agent de poliție.

„Prima grijă a fost copilul, m-am dus la el şi am văzut că domnul poliţist a fost omul potrivit la locul potrivit”, adaugă Alexandru Puiu.

Până la sosirea ambulanţei, Alexandru a dispărut în mulţime. Poliţiştii nici n-au apucat să-i mulţumească pentru pentru gestul său.

„Nu am făcut chestia asta ca să ies în evidenţă. De ce am sărit în apă? Pentru că aşa e normal. Aşa ar fi trebuit să facă cei din jur, mulţimea. Ăsta ar fi trebuit să fie primul impuls”, spune Alexandru Puiu.

Astăzi, atât Alexandru Puiu, cât şi agentul Dorin George au luat legătura cu medicii care se îngrijesc de copilul de 8 ani. Doctorii le-au spus că micuţul se simte mai bine, dar că pericolul nu a trecut.

În urmă cu două zile, o femeie a murit în râul Dâmbovița, după ce a căzut cu mașina în apă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri