Erou la 17 ani. Răzvan Azamfirei a resuscitat un bărbat până la sosirea ambulanței

Data publicării:
erou17

„L-am întins pe jos, aici, lângă mașină si am început să facem masajul cardiac”, povestește adolescentul Răzvan Azamfirei.

La 17 ani, Răzvan Azamfirei a fost omul care a făcut ieri diferenţa între viaţă şi moarte. Lucrează de un an ca voluntar la SMURD. Uneori şi 12 ore pe zi. Venise în vacanţă la mare, ca să uite de agitaţia de la urgenţe. Ieri, destinul i-a arătat că nu poate sta departe de camera de gardă.

Pe asfalt, a resuscitat minute în şir un bărbat a cărui inimă se oprise. În jurul lui se făcuse linişte.

Nu am observat reacția oamenilor, eram prea preocupat de ceea ce făceam. Nu pot să spun că îmi face placere toată atenția asta”, spune Răzvan Azamfirei.

Bărbatul resuscitat de adolescentul voluntar la SMURD era şi el în vacanţă. I s-a făcut rău în timp ce conducea, şi în cea mai aglomerată intersecţie din Constanţa, a pierdut controlul maşinii. Şase pietoni au fost loviţi de automobilul ce prinsese viteză. Unul nu a supravieţuit.

Şoferul pe care l-a îngrijit băiatul de 17 ani până să vină medicii, a fost adus cu un elicopter la Spitalul Municipal din Bucuresti. Răzvan Azamfirei speră să supravieţuiască şi se gândeşte chiar să îl viziteze, în drum spre casă. Pentru familia şoferului, voluntarul SMURD va rămâne un erou.

„A fost omul potrivit la locul potrivit”, spune Alexandru Manda, prietenul lui Răzvan.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri