Filme pentru adulți la ora de religie din Vaideeni

Data publicării:
vaideeni

Părinţii celor două eleve spun că fetele au venit acasă şocate. Le-au povestit că la ora de religie profesorul le-a arătat filme pentru adulţi pe telefonul mobil.

Am întrebat-o ce s-a întâmplat cu domnul de religie şi a spus că a arătat domnul de religie prostii la telefon. Au văzut şi copiii ceilalţi”, spune Maria Drăgan, mama unei eleve.

Se duseseră toţi copiii, dar fata mea stătea mai retrasă. A zis "aoleo de ce ne arătaţi aşa ceva că noi nu am văzut aşa ceva niciodată. Lasă că trebuie să ştiţi, de acuma încolo trebuie să ştiţi că sunteţi mari".”, spune Georgiana Lăcraru, mama unei eleve.

Părinţii au făcut plângere la şcoală, dar şi la Parchet, unde dosarul penal este deschis deocamdată in rem. În urma anchetei, procurorii vor stabili dacă îl vor incrimina.

Dacă el, cadru didactic arată aşa ceva, arată scene erotice pe telefon, el nu poate să fie profesor”, spune părintele unei eleve.

Inspectoratul şcolar a deschis o anchetă proprie.

„Profesorul riscă în primul rând să i se retragă binecuvântarea pentru că este profesor de religie, dar în al doilea rând asta presupune închiderea contractului de muncă. Echipa de la inspectoratul şcolar a dorit să vorbească şi cu domnul profesor, dar acesta nu a vrut. A refuzat”, declară Andra Bică, inspector general ISJ Vâlcea.

În ultimele zile profesorul nu a mai venit la şcoală. Nici vecinii săi nu l-au mai văzut.

„E cam sonat. Mă mir cum îl ţin ăia acolo ca profesor. Cântă la vaci. Are o vacă şi un viţel”, spune un vecin.

Profesorul nu este la prima abatere de acest fel. În urmă cu trei ani, a fost acuzat de elevi că se încuie cu fetele în biblioteca şcolii şi că le priveşte insistent. A scăpat cu un avertisment, iar directorul şcolii spune că a luat avizul psihologic în fiecare an.

„Domnul profesor a fost sancţionat în 2013 - 2014 cu avertisment conform legii, datorită unor abateri aproximativ similare”, spune Daciana Lăzăroiu, directorul Şcolii „Luca Solomon” din comuna Vaideeni.

„Este titular pe post. A trecut prin nişte probleme în viaţă. A avut probleme de familie, a decedat soţia, dar asta nu scuză cu nimic, dacă se dovedeşte atitudinea lui”, declară Achim Băluţă, primarul comunei Vaideeni.

Bărbatul e profesor de peste 15 ani şi predă religia la clasele I-VIII. Nu a putut fi contactat pentru a explica situaţia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri