„Românii nu vor cianură și gaze de șist”. Românul care a ales să facă ceva pentru a transmite Europei acest mesaj

Data publicării:
10615372 288782554650654 1882463154100390721 n

(FOTO FACEBOOK)

Voiajul său a început la Ploiești, aproape de zona sa de reședință și se va încheia pe data de 1 decembrie la Bruxelles. Miercuri, 10 septembrie el va ajunge la Cluj, iar susținătorii celor două cauze sunt invitați să îl întâmpine și să i se alăture pe traseul alocat acestei zile.

Traseul său a urmat până în prezent ruta Ploiești – Făgăraș – Moșna – Ocna Mureș - Turda. Alexandru a fost întâmpinat cu entusiasm de zeci pe persoane ce susțin cauza comunităților afectate de mineritul la suprafață cu cianuri sau a exploatării prin fracturare hidraulică a gazelor de șist. 

Distanțele parcurse variază de la 30 până la peste 40 de kilometri pe zi, iar de la Cluj, Alexandru va se va îndrepta spre Oradea, urmând ca parcursul său să cuprindă capitale europene precum: Budapesta, Viena, Berlin, Paris și Bruxelles. Dorința sa este ca la destinație să se adreseze Parlamentului European pentru a informa reprezentanții cetățenilor Uniunii Europene că “ROMÂNII NU VOR CIANURA ȘI GAZE DE ȘIST”.

Am auzit de atâtea ori în jurul meu că oamenii simpli nu pot face nimic pentru a opri marile distrugeri provocate mediului de corporații și de ignoranța și complicitatea autorităților încât m-am săturat. Încerc să lupt cu armele unui om obișnuit care are alături de el alți oameni obișnuiți. Toți cei care considerați că mesajul nostru, al celor care ne opunem mineritului cu cianuri și fracturării hidraulice, merită să ajungă la urechile celor de la Bruxelles, vă aștept alături de mine!”, a declarat Alexandru Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri