Gărzile suplimentare la Spitalul Universitar din Bucureşti ar putea să nu mai fie asigurate, începând de luni

Data publicării:
spitalul universitar fb

Florin Chirculescu, şeful Secţiei de Chirurgie Toracică: „Astăzi s-a întrunit consiliul medical al spitalului şi a fost o hotărâre în urma căreia medici au spus că nu doresc să semneze contractele pentru gărzile adiţionale în forma actuală.

Nemulţumira derivă din faptul că nu se respectă legea, pur şi simplu. Noi nu solicităm o majorarea salarială, noi solicităm doar ca orele suplimetare şi orele de noapte să primească sporurile cuvenite prin lege, printr-o lege care este acum în vigoare. (Ce se va întâmpla la Spitalul Universitar de luni?) Aşadar nu vor mai fi făcute gărzile suplimenare”.

Dragoş Daviţoiu, noul manager al spitalului: „Nu ştim în ce secţii şi cum se va asigura serviciul de gardă de luni încolo. Până luni vă promitem că nu sunt probleme. După care situaţia devine uşor impredictibilă pentru că nu pot să îşi desfăşoare garda în condiţiile în care nu au semnat contractul de gărzi şi o mare parte încă nu şi l-au semnat.

Ca să acoperim la plafon maximal tarifele pe ora de gardă stipulate în OUG şi în circulara ministrului care a fost remisă săptămâna trecută ne-ar trebui cam un milion de lei pe lună după estimările, după calculele noastre”.

Medicii din cele mai mari spitale refuză să semneze noile contracte pentru efectuarea gărzilor suplimentare. Managerii unităţilor medicale atrag atenţia că sunt în situaţia de a închide liniile de gardă, pentru că nu au doctori care să le asigure.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri