Guvernul a cumpărat microbuze școlare. Cum a pus statul carul înaintea boilor

Data publicării:
microbuz scolar nou

Cele mai multe microbuze şcolare au ajuns în Moldova. Bacăul este judeţul privilegiat la acest capitol, cu cele 19 microbuze care au ajuns deja în tot atâtea comune. Deşi sunt binevenite, maşinile le dau bătăi de cap primarilor, pentru că nu are cine să le conducă.

Microbuzul de 12 locuri de la Uileacu de Beiuş ar trebui să transporte 160 de copii la şcoală. Nu are cum să facă faţă, însă localnicii l-au primit ca pe o vedetă. Primarul şi directorul şcolii sunt cei mai încântaţi de noua maşină, însă, pentru a se bucura şi copiii, mai e nevoie de un singur lucru: un şofer.

Deocamdată nu avem buget nici şofer, dar sper vedem dacă o rectificare de buget pentru a aloca bani pentru șofer și pe viitor sperăm să angajăm un şofer", spune Mihaela Sabău, primarul comunei Uileacu de Beiuș.

Aceeaşi situaţie este şi în comuna Tuluceşti din judeţul Galaţi.

Cu şoferul nu am rezolvat încă problema (...) Mai este un post de muncitor la şcoală pe care sperăm să-l transformăm într-un post de şofer”, spune Petrică Bratu, primarul comunei Tulucești.

Şi oamenii din Vinţu de Jos au fost încântaţi că elevii nu vor mai trebui să meargă opt kilometri pe jos.

S-ar putea însă ca şi acest microbuz nou să rămână în garaj.

Până va începe şcoala va trebui să angajăm şofer, din păcate posturile sunt blocate”, recunoaște Gheorghe Vlad, primarul comunei Vințu de Jos.

Fiecare microbuz şcolar a costat 97.000 de lei. În total, pentru primele 600 de maşini cumpărate, Ministerul Dezvoltării a dat 58,2 milioane de lei, bani obţinuţi din vânzarea certificatelor verzi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri