Guvernul a refuzat includerea unui consultant internaţional în elaborarea legii salarizării unitare. Mariana Câmpeanu: „Ni s-a spus că ne putem descurca şi singuri”

Data publicării:
mariana campeanu 1

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a fost refuzată de Guvern atunci când a dorit ca legea salarizării unitare să fie elaborată cu ajutorul unui consultant internaţional. „Ni s-a spus că ne putem descurca şi singuri”, a spus Mariana Câmpeanu sâmbătă seară, la emisiunea Km 0 Digi24.

În primul rând, lucrările de elaborare a textului de lege durează: „De abia lucrăm. Poate pe la sfârşitul lunii august se formează un colectiv interministerial, pentru că problemele sunt deosebite ca formă de salarizare în învăţământ, în armată, în sănătate, faţă de primării. Când vom avea un draft, vom discuta şi cu organismele internaţionale”, mai arată ministrul.

„Având în vedere că avem nişte sisteme de salarizare atât de diferite, că avem aceste clase de salarizare atât de mari - şi întotdeauna fiecare va considera că domeniul lui de activitate este cel mai important -, am spus că avem nevoie de un consultant. A fost părerea mea şi nu a fost acceptată de Guvern. Mai mult era vorba de un arbitru, şi de aceea ţineam să aibă această prestanţă internaţională. Să fie acel arbitru care să poată să decidă la un moment dat sau să aibă o părere de care să ţinem cont”, a spus ministrul Muncii la Digi24.

Nu era vorba de o firmă internaţională, ci de o firmă din România care să se bucure de un prestigiu, dar ni s-a spus că ne putem descurca şi singuri”, a adăugat Mariana Câmpeanu.

Ea a adăugat că este posibil ca o primă versiune a noii legi a salarizării unitare să fie gata până la sfârşitul lunii august şi că prevederile sale vor ţine cont de performanţele fiecărui bugetar din sistem: Trebuie să ai un sistem în care şi să sancţionezi, şi să stimulezi.” Cât priveşte concedierile din sistemul de stat, potrivit prevederilor în vigoare, ca să dai un funcţionar public afară este aproape imposibil”, conchide ministrul Muncii.

Din aceeaşi emisiune:

Test de sinceritate. Mariana Câmpeanu: Pensia minimă ar trebui să fie de la 700 de lei în sus

Mariana Câmpeanu, despre condamnarea lui Relu Fenechiu: „Eu cred că este nevinovat. Am încredere în colegul meu. Imaginea PNL nu va avea de suferit”


Toate declaraţiile ministrului Muncii pe marginea salarizării unitare:

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri