La 24 de ani, un clujean a fost selectat de şefii Facebook să lucreze la sediul central din California 

Data publicării:
sebastian crisan FB

Sebastian Crişan a tras lozul norocos în vara anului trecut când a fost acceptat ca intern în cadrul celebrei companii. Tânărul a fost fascinat de atmosfera de la Facebook, unde şeful nu ţipă, iar în campus te simţi ca acasă. Angajaţii au la dispoziţie un oraş doar al lor cu restaurante, frizerii, săli de sport şi bicilete gratuite. Toate la doi paşi de birou.

Sebastian Crişan i-a impresionat pe şefii Facebook, aşa că peste două săptămâni va începe munca la companie. Jobul lui: software development engineer, ceea ce înseamnă că se va ocupa de dezvoltarea de noi opţiuni în cadrul reţelei. Mai multe va afla însă când o să ajungă peste Ocean.

Tânărul a absolvit Facultatea de Automatică şi Calculatoare a Universităţii Tehnice din Cluj, iar la doar 21 de ani el a fost ales de Microsoft să dezvolte softuri pentru Windows 8. Spune că succesul a venit după ce a lucrat foarte mult pe cont propriu.

„Munca asta suplimentară cred că este foarte importantă pentru a reuşi ulterior să demonstrezi, pentru o companie mare, faptul că eşti capabil să aduci un plus valoare. Avem foarte mulţi foşti colegi al facultăţii şi foşti studenţi care sunt la Google”, a decarat Tudor Cioară, şef lucrări la Facultatea de Automatică şi Calculatoare.

Sebastian Crişan a fost catalogat recent de revista „Paris Match” drept „geniu al Carpaţilor”, într-un articol care prezintă Clujul drept un Silicon Valley al Europei. Chiar dacă are un contract confidenţial, jurnaliştii francrezi au dezvăluit că va primi anual un salariu cu şase cifre. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri