Pacient mort, după o operație inovatoare de micşorare a stomacului

Data publicării:
operatie

La sfârşitul lunii mai, doi medici francezi au venit la Spitalul Judeţean Craiova, pentru un schimb de experienţă, la invitaţia şefulului uneia dintre secţiile de chirurgie. Străinii le-au arătat colegilor români o nouă procedură de micşorare a stomacului, aplicabilă în cazul persoanelor care suferă de obezitate. Nouă pacienţi au trecut printr-o astfel de operaţie. Unul dintre ei, un bărbat în vârstă de 46 de ani, s-a stins, la mai puţin de trei săptămâni de la intervenţie.

Imediat după operaţie a început să se simtă rău şi ni s-a spus că e normal, că sunt cauzele operaţiei”, a spus Adina Ţecu, fiica pacientului decedat.

După moartea bărbatului, conducerea spitalului a venit cu alte explicaţii.

Un pacient care nu a respectat condiţiile, indicaţiile de regim, de efort fizic”, a explicat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Craiova.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar de cercetare penală şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat Amelia Petre, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Reporter: Medicii respectivi care au venit la Craiova din Franţa aveau drept de liberă practică?
Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean Craiova: Nici asta nu vă pot spune, deoarece nu am cunoştinţe.

Alţi trei pacienţi, care au trecut printr-o intervenţie similară, au acum probleme de sănătate.

În secţia de terapie intensivă a spitalului din Craiova sunt trataţi în acest moment doi dintre pacienţii care au fost operaţi în luna mai. Amândoi au complicaţii majore. Un al treilea pacient a plecat, în această dimineaţă, la cerere, pentru a fi tratat într-un spital din Bucureşti.

Reporter: Nu vi se pare ciudat că sunt atâţia pacienţi după această intervenţie, pentru că vorbim de patru pacienţi?
Cristina Geormăneanu: În cazul obezităţii nu suferă pacientul doar estetic, ci suferă la nivelul întregului organism.

Toţi cei nouă pacienţi operaţi de chirurghii francezi au plătit câte 300 de euro. În mod normal, o astfel de intervenţie costă peste 2.000 de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri