PELERINAJUL DE LA IAŞI, ÎN IMAGINI. Credincioşii care vor să se roage mâine la moaşte s-au aşezat de azi la coadă  

Data publicării:
parascheva iasi pelerini mediafax-1

(FOTO - Mediafax)

Peste 95.000 de credincioşi au ajuns să se roage la moaştele Preacuvioasei la Iaşi, de vineri şi până astăzi, iar alte 30.000 de persoane sunt şi la această oră în faţa Mitropoliei. Din cauza oboselii, mulţi dintre credincioşi au avut nevoie şi astăzi de îngrijiri medicale.

Credincioşii veniţi din toată ţara la Iaşi pentru a se închina la moaştele Cuvioasei Parascheva şi la cele ale Sfântului Simeon au stat chiar şi 15 ore la rând până să ajungă la raclă. Au străbătut la pas peste trei kilometri rostind rugăciuni până au ajuns să se închine la moaşte. Majoritatea pelerinilor vin an de an la Iaşi pentru că, spun ei, după ce se închină la Sfântă în aceste zile de sărbătoare se simt vindecaţi de toate relele.

(FOTO - Mediafax)

Peste 1.200 de poliţişti şi jandarmiasigură ordinea publică în perioada pelerinajului religios de la Iaşi. 

Patru copii cu vârste între 4 şi 10 ani s-au pierdut de părinţi, în mulţime, dar au fost găsiţi cu ajutorul jandarmilor.

Poliţiştii în civil au împânzit întreaga zonă şi au prins pana acum opt infractori în flagrant. Un elicopter al MAI survolează în permanenţă zona.

(FOTO - Mediafax)

Voluntarii de la Crucea Roşie şi medicii ieşeni au fost şi ei mobilizaţi, pentru a-i ajuta pe credincioşi în caz de nevoie.

În acelaşi timp, au început să fie pregătite și cele peste 65.000 de sarmale care le vor fi împărţite pelerinilor, luni, după Liturghia de la Catedrala Mitropolitană.

(FOTO - Mediafax)

Preoţii se aşteaptă ca cinci sute de mii de credincioşi să vină la pelerinajul de la Iaşi. Moaştele vor rămâne în curtea Catedralei până când toţi credincioşii vor reuşi să ajungă la ele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri