PROFIT SEZONIER. Chiria apartamentelor din Constanţa a crescut şi cu 30%

Data publicării:
bloc constanta

Cea mai mică chirie pentru o locuinţă în Constanţa este de 150 de euro pe lună, pentru o garsonieră de 25 de metri pătraţi, situată într-un cartier de vile. Pretenţiile proprietarilor cresc pe măsură ce locuinţa este mai bine amplasată, cu vedere la mare, aşa că se ajung şi la chirii de 400 - 500 de euro, tot pentru o garsonieră. Prețurile sunt anunțate ca o chirie pentru o lună, dar ele sunt stabilite și ca fracțiune de perioadă, pentru zilele de ocupare.

Media pentru garsoniere este de 217 euro, cu 12 la sută mai mult decât anul trecut, potrivit datelor portalului Imobiliare.ro.

Cel mai mare plus este la apartamentele de două camere, de 27 la sută. Chiria medie solicitată pentru aceste locuinţe trece bine de 300 euro. Iar creșterea este justificată pentru că sunt cele mai căutate, în general de familii cu copii, care merg ca acasă.

Dincolo de preţurile din start mai mici faţă de cele de la hotel, apartamentele închiriate mai au un avantaj: tarifele sunt negociabile. Preţurile finale pot scădea şi cu 20 la sută, în funcţie de perioadă de cazare și de durata șederii.

„Ce se întâmpla în Constanţa e de fapt un fel de mică speculă a proprietarilor acum, în acest început de sezon estival. Practic, an dupa an asistăm la o creştere a interesului turiştilor faţă de închirierea de apartamente în condiţiile în care pe plan local asistăm la o scădere a cererii pe vânzare”, a declarat Daniel Crainic, reprezentant Imobiliare.ro.

În luna iunie, cea mai mare scădere a preţurilor solicitate pentru locuinţele vechi a fost pe segmentul apartamentelor cu patru camere - minus 9 la sută faţă luna iunie din 2012. Pretenţiile au scăzut şi în cazul apartamentelor cu trei, două sau o cameră, potrivit datelor portalului AnunţuriParticulari.ro. Astfel, preţul afişat pentru o garsonieră a ajuns la o medie de 33.700 de euro, iar cel al apartamentelor cu două camere, la 52.500 de euro.

Pentru apartamentele cu trei camere proprietarii cer, în medie, 71.600 de euro, iar pentru cele cu patru camere - 93.700 de euro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri